Ξυλοδαρμός Ελληνα αρμενικής καταγωγής

Ξυλοδαρμός Ελληνα αρμενικής καταγωγής

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ξυλοδαρμό Ελληνα πολίτη αρμενικής καταγωγής, στη Μάνδρα Αττικής, προχώρησε ομάδα περίπου 20 ατόμων το βράδυ του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου. Επικεφαλής της ομάδας, σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, φέρεται να ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Δυτικό Τομέα της Αττικής με τον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή», ο οποίος υποστηριζόταν από το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Το συγκεκριμένο άτομο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία και κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας της Μάνδρας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, ομάδα περίπου 20 ατόμων είχε στήσει ενέδρα και του επιτέθηκε. Οπως ανέφερε σε επικοινωνία του με τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», η επίθεση ήταν απρόκλητη, «ο μόνος λόγος που υπάρχει είναι πως είμαι Αρμένιος στην καταγωγή».

Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. έχει καταγραφεί η επίθεση, η ταυτότητα του θύματος, καθώς και η συμμετοχή του υποψηφίου με την «Ελληνική Αυγή», μαζί με πλήθος ακόμα ατόμων, και αναμένεται η απαγγελία κατηγοριών.

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί εκ νέου περιστατικά ρατσιστικής βίας από ομάδες νεαρών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Αν και οι ομάδες αυτές δεν φέρουν συνήθως διακριτικά της Χρυσής Αυγής αλλά μαύρες μπλούζες, ο τρόπος που δρουν μοιάζει με τις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν πριν από τη δολοφονία Φύσσα τα μέλη της οργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή