Kατέθεσαν υπομνήματα οι 11 κληθέντες από τον κ. Κορέα

Kατέθεσαν υπομνήματα οι 11 κληθέντες από τον κ. Κορέα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχισε από χθες η αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο βήμα στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από το 2012 και από την οποία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, προκύπτουν ενδείξεις για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, καθώς και για τις αξιόποινες πράξεις της κακουργηματικής απάτης, δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος, εκβίασης, απόπειρας ανθρωποκτονίας και εκρηκτικών υλών.

Τα 11 φυσικά πρόσωπα που έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα κ. Κορέα να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις κατέθεσαν μέσω των δικηγόρων τους υπομνήματα και πλέον ο δικαστικός λειτουργός θα αποφασίσει αν θα ασκήσει ποινικές διώξεις. Οπως έγινε γνωστό, άπαντες αρνούνται τις κατηγορίες.

Η πρώτη υπόθεση άρχισε με αφορμή ανώνυμες καταγγελίες μετά την έκρηξη στον φούρνο του πρώην διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα τον Φεβρουάριο του 2012. Η δεύτερη αφορά τις καταγγελίες από μέλη της ΕΠΟ και της ΚΕΔ σχετικά με τον τρόπο συγκρότησης των πινάκων διαιτησίας τον Αύγουστο του 2012. Οι δύο υποθέσεις συσχετίστηκαν μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα πρόσωπα που κλήθηκαν να καταθέσουν ανωμοτί είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Σαρρής, ο β΄ αντιπρόεδρος Γ. Παπακωνσταντίνου, το μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας Αρ. Σταθόπουλος, ο νομικός σύμβουλος Θ. Κουρίδης, το μέλος της ΚΕΔ Θανάσης Μπριάκος, το μέχρι πρότινος μέλος της ΚΕΔ Γιώργος Δούρος, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γ. Κομπότης και οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας Απ. Αμπάρκιολης, Γ. Κάμπαξης και Κ. Ιωαννίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή