Δεν έχουν τέλος τα λάθη στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Δεν έχουν τέλος τα λάθη στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν κάτι ξεκινήσει στραβά, στραβά θα πάει μέχρι το τέλος. Ετσι λοιπόν, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων συνεχίζουν τις γκάφες με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Στα νέα εκκαθαριστικά που έχουν ήδη αναρτηθεί στο Διαδίκτυο περιλαμβάνεται το ποσό της οφειλής και οι δόσεις τις οποίες πρέπει να καταβάλουν οι υπόχρεοι μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Ξέχασαν ωστόσο να διαγράψουν το ποσό του ΕΝΦΙΑ για αυτούς που έχουν πληρώσει είτε την πρώτη δόση είτε ολόκληρο το ποσό. Συγκεκριμένα, υπόχρεος που είχε πληρώσει στα τέλη Ιουλίου το σύνολο του φόρου (τότε είχε γίνει η πρώτη εκκαθάριση του φόρου) διαπίστωσε έκπληκτος ότι χρωστάει ακριβώς το ίδιο ποσό, το οποίο μάλιστα επιμερίζεται σε έξι δόσεις. Η γκάφα πάντως δεν είναι τόσο μεγάλη όσο οι προηγούμενες, αφού μπορεί να έχει γίνει νέα εκκαθάριση, αλλά δεν εμφανίζεται ο εν λόγω υπόχρεος να έχει καμία οφειλή προς το ελληνικό Δημόσιo.

Στην ινδική αγορά εισέρχεται η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ). Η εταιρεία υπέγραψε σύμβαση με την ινδική εταιρεία Τata Advanced Systems Ltd (TASL) για την κατασκευή μέρους των Συστημάτων Εναέριου Ανεφοδιασμού Μαχητικών Αεροσκαφών και με τον τρόπο αυτό διεύρυνε την παρουσία της στο εξωτερικό. Η ΕΑΒ είναι μία ΔΕΚΟ, ενώ η εταιρεία Tata Advanced Systems Ltd είναι η εταιρεία-βραχίονας του ομίλου ΤΑΤΑ που δραστηριοποιείται στον αεροναυπηγικό και αμυντικό κλάδο. Ελπίζουμε κι άλλες ελληνικές ΔΕΚΟ να καταφέρουν να αποκτήσουν σε πρώτη φάση και να διευρύνουν στη συνέχεια την παρουσία τους στο εξωτερικό.

Πόσο κοστίζουν οι θέσεις εργασίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι, διαθέτοντας 5 δισ. ευρώ για επενδύσεις, θα δημιουργήσει 300.000 θέσεις εργασίας. Από πού προκύπτει ότι αρκούν 16.500 ευρώ επένδυσης για να δημιουργηθεί μία θέση εργασίας; Σύμφωνα με τον κ. Φίλιππο Σαχινίδη, με βάση την ιστορική εμπειρία της χώρας, σήμερα η δημιουργία μιας θέσης εργασίας κοστίζει 60.000-80.000 ευρώ. Λογικό ακούγεται, αφού 16.500 ευρώ είναι μόνο το μισθολογικό κόστος ενός χαμηλά αμειβόμενου εργαζομένου. Τι είδους επενδύσεις και τι είδους απασχόληση έχει στο μυαλό του ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό δεν το είπε. Εξάλλου, ποιος περιέγραψε το παραγωγικό μοντέλο που θέλει για τη χώρα, για να το κάνει ο κ. Τσίπρας; Ολοι μιλούν για δισ. επενδύσεων και χιλιάδες θέσεις εργασίας γενικώς και αορίστως.

Στήριξη των startups με τεχνογνωσία της Google

Σεμινάρια σε συνεργασία με την Google θα διοργανώσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Τα σεμινάρια θα έχουν αντικείμενο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας στον τομέα της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών και ενίσχυσης ψηφιακών δράσεων τόσο των νεοφυών όσο και των αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων. Το παραπάνω συμφωνήθηκε χθες κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Ν. Δένδιας με υψηλόβαθμα στελέχη της Google (φωτ.), όπως τον κ. Ν. Λούντμπλαντ, διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων της Google στην Eυρωπαϊκή Ενωση, και τον κ. Δ. Κολοκοτσά, διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων της εταιρείας στην Ελλάδα.

Παραμένει αμισθί στην Τράπεζα της Ελλάδος

Θα διατηρήσει παρουσία στην Τράπεζα της Ελλάδος η πρώην υποδιοικητής της τράπεζας κ. Ελένη Λουρή. Με απόφαση του διοικητή κ. Γιάννη Στουρνάρα, η κ. Λουρή ορίστηκε πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Κέντρου Πολιτισμού, Ερευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος (ΚΕΠΟΕΤ). Η κ. Λουρή δεν θα αμείβεται για τις υπηρεσίες της. Το Κέντρο ιδρύθηκε την άνοιξη του 2013 επί διοικήσεως Γ. Προβόπουλου, με στόχο την ανάδειξη της συμβολής της ΤτΕ στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας. Το Κέντρο θα οργανώσει εκδήλωση τον προσεχή Νοέμβριο με αφορμή τη συμπλήρωση 110 ετών από τη γέννηση και 10 ετών από τον θάνατο του Ξενοφώντα Ζολώτα, του μακροβιότερου διοικητή στην ιστορία της τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή