Αφαίρεση όγκου από εγκέφαλο χρυσόψαρου

Αφαίρεση όγκου από εγκέφαλο χρυσόψαρου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδιαφέρον ολόκληρου του κόσμου προσέλκυσε μία εξαιρετικά παράξενη εγχείρηση που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Αυστραλία. Δεν επρόκειτο για κάποια πρωτοποριακή θεραπευτική προσέγγιση αλλά για μία απλή επέμβαση στον εγκέφαλο του μικρού Τζορτζ. Πού το περίεργο, θα σκεφτεί κανείς. Μα στο γεγονός ότι ο Τζορτζ είναι χρυσόψαρο ηλικίας δέκα ετών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μικρό ψάρι είχε εμφανίσει έναν όγκο στον εγκέφαλο, τόσο μεγάλο που εξείχε από το κεφάλι του. O ιδιοκτήτης του είχε δύο εναλλακτικές λύσεις: Είτε να υποβάλει το ψαράκι σε επέμβαση, είτε να του κάνει ευθανασία και αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια των κτηνιάτρων στη Μελβούρνη.

Οπως δήλωσε ο Τρίσταν Ριτς, ο κτηνίατρος του κτηνιατρικού νοσοκομείου Λορτ Σμιθ της Μελβούρνης που έκανε το χειρουργείο στον ραδιοφωνικό σταθμό 3 AW «ο ιδιοκτήτης του τον αγαπούσε αρκετά ώστε να προσπαθήσει να τον κάνει καλά».

Ο Τζορτζ υποβλήθηκε σε αναισθησία – ακριβώς όπως γίνεται σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις και όπως φαίνεται όλα πήγαν καλά. Ο μικρός ασθενής βρίσκεται πια στη δική του λιμνούλα και αναρρώνει.

«H χειρουργική επέμβαση, η οποία διήρκεσε σαράντα πέντε λεπτά, ήταν αρκετά παράξενη» εξηγεί ο Ριτς. «Πρωταρχικό μέλημα των κτηνιάτρων ήταν να περιορίσουν την απώλεια αίματος, καθώς δεν έπρεπε να χαθεί περισσότερο από μισό χιλιοστό του λίτρου. Η επέμβαση ήταν ομολογουμένως υψηλού κινδύνου αλλά τελικά όλα πήγαν πολύ καλά» επισήμανε ο κτηνίατρος, προσθέτοντας ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που επιχείρησε κάτι τέτοιο και ότι γνωρίζει άλλα χρυσόψαρα που υποβλήθηκαν σε αντίστοιχες επεμβάσεις και έζησαν μέχρι τα τριάντα τους χρόνια.

«Το αγαπούσε πολύ»

«Ο ιδιοκτήτης του το αγαπούσε πολύ. Καθένας μας δημιουργεί δεσμούς με τα ζώα που έχει κατά διαφορετικούς τρόπους και επ’ ουδενί δεν πρέπει ο κτηνίατρος να κάνει διακρίσεις ανάμεσα στα διαφορετικά είδη» κατέληξε ο Ριτς προσθέτοντας ότι το κόστος της επέμβασης ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες δολάρια. Βέβαια σε οποιοδήποτε κατάστημα μικρών ζώων η αγορά ενός νέου χρυσόψαρου δεν υπερβαίνει τα 7 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή