Αναζητούνται… 385 συνταξιούχοι

Αναζητούνται… 385 συνταξιούχοι

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφαντοι παραμένουν 385 συνταξιούχοι έπειτα από τρία και πλέον χρόνια αναζήτησής τους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ένας βουλευτής, τρεις ιερείς, έξι δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων, δύο αγροφύλακες κ.ά. Οπως είναι λογικό, το ενδιαφέρον στρέφεται στον βουλευτή που δεν έχει ακόμα απογραφεί. Σύμφωνα με στελέχη του ΓΛΚ, πρόκειται για πολιτικό που εξελέγη πριν από περίπου 50 χρόνια. Ο ίδιος έχει αποβιώσει, ενώ στον τραπεζικό λογαριασμό που «έμπαινε» η σύνταξή του εμφανίζεται ως συνδικαιούχος η γυναίκα του. Πρόσωπο, όμως, που έως τώρα δεν έχει εμφανιστεί για να δηλώσει ότι εισπράττει νομίμως τη σύνταξη του θανόντος συζύγου του.

Τελευταία φορά που καταβλήθηκε σύνταξη στον λογαριασμό ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 (όταν και ολοκληρώθηκε η απογραφή). Επίσης, στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση για τελευταία φορά το 2006. Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει αποβιώσει και η σύζυγος του βουλευτή. Γι’ αυτόν τον λόγο το ΓΛΚ έχει αποστείλει όλα τα σχετικά έγγραφα στην Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της πρέπει να αναζητήσει τη χήρα του πολιτικού. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία σύνταξη που καταβλήθηκε αφορούσε 3.137 ευρώ μεικτές αποδοχές και 1.799 ευρώ καθαρές αποδοχές.

Ο κατάλογος των 385 συνταξιούχων που ακόμα δεν έχουν απογραφεί συμπληρώνεται από 49 πολεμικές συντάξεις, 62 στρατιωτικές, 141 εθνικής αντίστασης, 94 πολιτικές, 2 αγροφυλάκων, 19 υπαλλήλων δήμων και κοινοτήτων και 6 από τον ΟΣΕ. Πάντως, πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν αποτελούν απάτες έναντι του Δημοσίου, αλλά περιπτώσεις που οι δικαιούχοι δεν έχουν απογραφεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή