Πτώση στην Ευρώπη εν αναμονή αποφάσεων από Fed

Πτώση στην Ευρώπη εν αναμονή αποφάσεων από Fed

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες όλες οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν αναμονή του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την απόσχιση της Σκωτίας από τη Βρετανία, αλλά και των αναμενόμενων για σήμερα αποφάσεων της αμερικανικής Federal Reserve. Η αγορά προσδοκά πως η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα θα κάνει στροφή πολιτικής, ανακαλώντας τη δέσμευσή της για χαμηλά επιτόκια επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε το χρηματιστήριο της Γαλλίας, με τον δείκτη CAC 40 να κλείνει με πτώση 0,4%, καθώς επικράτησε νευρικότητα στη γαλλική αγορά εν αναμονή της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στη γαλλική κυβέρνηση.

Η γαλλική κυβέρνηση παραδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι η μηδενική ανάπτυξη αποτρέπει την επίτευξη του στόχου του 3% που είχε θέσει για το δημοσιονομικό έλλειμμα. Η διάχυτη ανησυχία για τη Σκωτία και τη Γαλλία εξακολουθεί, έτσι, να επισκιάζει την έντονη δραστηριότητα σε συγχωνεύσεις και εξαγορές ανά την Ευρώπη. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με υποχώρηση 0,18% και ο XETRA DAX της Φρανκφούρτης με απώλειες 0,28%. Επίσης με απώλειες 0,39% και 0,3% αντιστοίχως έκλεισαν οι δείκτες ΙΒΕΧ και FTSE MIB της Ισπανίας και του Μιλάνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή