Επιμήκυνση τουριστικής σεζόν με διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων

Επιμήκυνση τουριστικής σεζόν με διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας επιμηκύνει τη σεζόν, φέρνοντας πρόσθετα έσοδα στους επαγγελματίες τουρισμού.

Στις εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν για το επόμενο διάστημα είναι η διοργάνωση του Navarino Challenge από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου και του Spetses mini Marathon από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο του Navarino Challenge διοργανώνεται την πρώτη ημέρα o αγώνας τρεξίματος των 15 χλμ. στην Καλαμάτα και τη δεύτερη ημέρα ο ημιμαραθώνιος των 21,1 χλμ. και οι διαδρομές των 5 χλμ. και 1 χλμ. στο Costa Navarino. Στο Navarino Challenge θα συμμετέχει και φέτος ένας εκ των κορυφαίων υπερμαραθωνοδρόμων στον κόσμο και αθλητής της The North Face, o Ελληνοαμερικανός Ντιν Καρνέζις, μεταφέροντας το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σχετικά με την παιδική παχυσαρκία και την καταπολέμησή της μέσω της μεσογειακής διατροφής και άθλησης.

Το Spetses mini Marathon διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά στις Σπέτσες. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις αγώνες τρεξίματος, 25 χλμ., 10 χλμ. και 5 χλμ., δύο κολυμβητικούς αγώνες 3χλμ. και 5 χλμ., δύο παιδικούς αγώνες δρόμου 500 μ. και 1.000 μ. και ένα παιδικό κολυμβητικό αγώνα 150 μ. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής δρ Μαρίνα Λύδα Κουταρέλλη ανέφερε ότι αθλητές και επισκέπτες θα ξεπεράσουν τις 10.000 εκ των οποίων περίπου το 20% θα είναι ξένοι από 17 χώρες. Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του νησιού τις ημέρες της διοργάνωσης αγγίζουν το 100%, ενώ υψηλές πληρότητες έχουν και οι μονάδες στο Πόρτο Χέλι. Παράλληλα, με την εκδήλωση παρατείνεται πλέον σταθερά η σεζόν την τελευταία διετία στο νησί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το οικονομικό αποτέλεσμα για τον τουριστικό προορισμό από την περσινή διοργάνωση ξεπέρασε το 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης τόνισε ότι για τις εκδηλώσεις του εορτασμού της Αρμάτας ο δήμος δαπανά περί τις 40.000 με 50.000 ευρώ ενώ για τρεις εκδηλώσεις, περιλαμβανομένου του Spetses mini Marathon που οι ανάγκες καλύπτονται από χορηγούς, ο δήμος δαπανά μόλις 3.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή