Το σίκουελ του Πουαρό!

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις ταινίες δεν είναι διόλου ασυνήθιστο. Συχνότατα βλέπουμε τα σίκουελ παλαιότερων ταινιών, με νέους πρωταγωνιστές, διαφορετικές φιγούρες από τις κλασικές που έχουμε συνηθίσει, νέα πρόσωπα που συνεχίζουν τις ταινίες και τις περιπέτειες των παλαιότερων ηρώων.

Μπορεί να συμβεί όμως το ίδιο και σ’ έναν μυθιστορηματικό ήρωα, ο οποίος θα συνεχίσει τις διαδρομές και τις περιπέτειές του αλλά με την έμπνευση και την πένα άλλου συγγραφέα; Οσο κι αν ακούγεται ασυνήθιστο θα το δούμε και στην Ελλάδα στις 8 Οκτωβρίου (στο εξωτερικό έχει ήδη κυκλοφορήσει), όταν θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Διόπτρα» μια νέα περιπέτεια του Ηρακλή Πουαρό. Είναι ο αγαπημένος ντετέκτιβ που μας γνώρισε η Αγκάθα Κρίστι, και η νέα περιπέτειά του έχει τίτλο «Εγκλημα με υπογραφή», μόνο που πλέον τις νέες του περιπέτειες υπογράφει η Sophie Hannah. Είναι η συγγραφέας που ανέλαβε να αναβιώσει αυτόν τον μυθικό και κλασικό πλέον ήρωα και όσοι το έχουν διαβάσει λένε ότι η νέα ιστορία του Πουαρό μοιάζει σαν να γράφτηκε από την Αγκάθα Κρίστι. Είναι η παντοδυναμία του ήρωα; Είναι η αυτόνομη πορεία του χάρτινου ήρωα που συνεχίζει τη δράση του ερήμην του αρχικού δημιουργού του;

Ποια είναι η Sophie Hannah; Είναι από τις πιο γνωστές συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων και τα βιβλία της έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σ’ όλο τον κόσμο. Οι ιστορίες της κινούνται στον χώρο του ψυχολογικού θρίλερ και τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 27 χώρες, ενώ κάποια έγιναν και τηλεοπτικές σειρές. Και ήταν η μόνη που εμπιστεύτηκαν οι διαχειριστές της διαθήκης της μεγάλης κυρίας των αστυνομικών μυθιστορημάτων, εγκρίνοντας να γράψει ένα ολοκαίνουργιο μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Βέλγο με το ιδιόρρυθμο μουστάκι!

Η Sophie Hannah γυρίζει (με τον Πουαρό φυσικά) στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’20, όταν το ήσυχο δείπνο του Βέλγου ντετέκτιβ διακόπτεται από μια νεαρή γυναίκα που του εκμυστηρεύεται ότι επίκειται η δολοφονία της από στιγμή σε στιγμή… Στις 8 Οκτωβρίου!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή