Αφαντοι οι επικεφαλής με το ρευστό της εταιρείας

Αφαντοι οι επικεφαλής με το ρευστό της εταιρείας

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια δραματική πτώση της μετοχής της υποδηματοποιίας Ultrasonic κατά 79% αντέδρασε το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης στην είδηση ότι οι επικεφαλής της, Κουινγκγιόνγκ Γου και Μινγκχόνγκ Γου, εξαφανίστηκαν με το μεγαλύτερο μέρος του ρευστού της. Οι δύο άνδρες εκτελούσαν χρέη διευθύνοντος συμβούλου και γενικού διευθυντή αντίστοιχα. Ο δεύτερος είχε ζητήσει εξάμηνη αναρρωτική άδεια και ο πρώτος θα τον αντικαθιστούσε.

Σημειωτέον πως η Ultrasonic Γερμανίας αποτελεί τη γερμανική εταιρεία συμμετοχών του κινεζικού ομίλου Ultrasonic, ο οποίος κατασκευάζει και διαθέτει στη διεθνή αγορά υψηλής ποιότητας υποδήματα. Χθες η γερμανική εισηγμένη Ultrasonic ανακοίνωσε επισήμως ότι οι Κουινγκγιόνγκ και Μινγκχόνγκ εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη και υπεξαιρώντας την πλειονότητα των διαθεσίμων της. Ωστόσο, η Ultrasonic, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έχει ακόμα στη διάθεσή της εξαψήφιο ποσόν, ώστε να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις της.

Ο γενικός οικονομικός διευθυντής της, Τσι Κβονγκ Κλίφορντ Τσαν, και το εποπτικό συμβούλιο διεξάγουν συνομιλίες με τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διευκρινισθεί τι έχει συμβεί. Εν τω μεταξύ, την προηγούμενη Παρασκευή 12 του μηνός είχε ανακοινωθεί επίσημα από τη γερμανική Ultrasonic ότι ο γενικός διευθυντής, Μινγκχόνγκ Γου, θα ελάμβανε εξάμηνη αναρρωτική άδεια λόγω συνεχιζόμενων προβλημάτων υγείας και της ανάγκης να νοσηλευτεί.

Στο διάστημα αυτό τα καθήκοντά του θα ασκούσε ο διευθύνων σύμβουλος Κινγκγιόνγκ Γου με την αρωγή και δύο υψηλόβαθμων διευθυντών από το τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε και η αποχώρηση του γενικού οικονομικού διευθυντή, Τσι Κβονγκ Κλίφορντ Τσαν, στις 30 Σεπτεμβρίου, για οικογενειακούς λόγους. Η απόφαση του τελευταίου δυσαρέστησε το διοικητικό συμβούλιο της γερμανικής Ultrasonic. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «ο κ.Τσαν διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επιτυχημένη εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο και στις έκτοτε ακριβέστατες και έγκαιρες αναφορές των αποτελεσμάτων της». Ως διάδοχός του ορίστηκε ο Γέουνγκ Μαν Κιν, υπεύθυνος οικονομικού σχεδιασμού και προϋπολογισμού στο τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στο Χονγκ Κονγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή