ΕΕ: Αναβολή της συνόδου κορυφής του Οκτωβρίου για την απασχόληση

ΕΕ: Αναβολή της συνόδου κορυφής του Οκτωβρίου για την απασχόληση

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής για την απασχόληση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου στην Ιταλία με πρωτοβουλία των ηγετών της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, «αναβλήθηκε επ' αόριστον», έγινε σήμερα γνωστό από ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Η Ιταλία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ μέχρι το Δεκέμβριο, «ενημέρωσε τα κράτη μέλη ότι αυτή η σύνοδος κορυφής αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας», διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Η διεξαγωγή αυτής της αφιερωμένης «στην απασχόληση και ιδιαίτερα στην απασχόληση των νέων» συνόδου κορυφής είχε αποφασισθεί κατ' αρχήν από το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα τέλη Αυγούστου. Επρόκειτο να αποτελέσει μια «επέκταση» των συνόδων κορυφής για την απασχόληση που διεξήχθησαν πρόσφατα στο Βερολίνο και το Παρίσι.

Η συνάντηση αυτή θα ήταν το πρώτο από μια σειρά φθινοπωρινών ραντεβού αφιερωμένων στην ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ευρώπη, που είναι μια από τις προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μια σύνοδος κορυφής μόνο της Ευρωζώνης, την οποία έχει ζητήσει η Γαλλία, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου έπειτα από την τακτική σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες. Μια άλλη σύνοδος κορυφής θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο με την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στόχος της συνόδου θα είναι να παρουσιάσει προτάσεις υπέρ των επενδύσεων.

Ο Γιούνκερ θέλει να εφαρμόσει ένα σχέδιο επενδύσεων 300 δισ. ευρώ τα τρία επόμενα χρόνια για να καταπολεμήσει την ανεργία, προσφεύγοντας κυρίως στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και κινητοποιώντας αχρησιμοποίητα ευρωπαϊκά κεφάλαια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή