Λίνα Μενδώνη: «Η Αμφίπολη μπορεί να κρύβει εκπλήξεις»

Λίνα Μενδώνη: «Η Αμφίπολη μπορεί να κρύβει εκπλήξεις»

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέφυγε να προσδιορίσει τον χρόνο λήξης της ανασκαφής στην Αμφίπολη, η γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση, η κ. Μενδώνη απάντησε: «Εξαρτάται. Είναι αυτός ο θάλαμος μόνο; Αν είναι αυτός ο θάλαμος, μπορεί κανείς να βάλει κάποιο όριο. Αν, όμως, υπάρχει συνέχεια; Τι είναι αυτή η συνέχεια; Τι δυσκολία θα έχει η συνέχεια αυτή;».

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για την ταυτότητα του τάφου, η κ. Μενδώνη σημείωσε στον Real FM: «Όποιος κάνει εικασίες, είναι απλώς εικασίες, σενάρια εργασίας. Εμείς προτιμούμε να μένουμε στα δεδομένα της ανασκαφής, αυτά τα οποία μας πληροφορούν η ανασκαφική ομάδα και η υπεύθυνη αρχαιολόγος της ανασκαφής, η κ. Περιστέρη. Το πιο σοφό, αυτήν τη στιγμή, είναι να μένουμε στα δεδομένα μας. Η αρχαιολογία είναι μία επιστήμη που κρύβει πάρα πολλές εκπλήξεις. Η ανασκαφή κρύβει ακόμα μεγαλύτερες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή