Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε οικονομική βοήθεια για τους απολυμένους της Nutriart

Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε οικονομική βοήθεια για τους απολυμένους της Nutriart

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την ενίσχυση 6.096.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, για επανεκπαίδευση και βοήθεια στους 508 απολυμένους της ελληνικής εταιρείας αρτοποιίας Nutriart (πρώην Κατσέλης) και την εκπαίδευση άνεργων νέων στην Κεντρική Μακεδονία. Εισηγητής της σχετικής έκθεσης ήταν ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Γ. Κύρτσος. 

Η παροχή βοήθειας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για τους απολυμένους της ελληνικής εταιρείας, καθώς και σε πρώην εργαζόμενους σε βιομηχανίες της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Ρουμανίας, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με 624 ψήφους υπέρ, 69 κατά και 11 αποχές.

Οι σχετικές νομοθετικές πράξεις μένει τώρα να εγκριθούν και από το Συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών, το οποίο αναμένεται να ψηφίσει για τις ενισχύσεις στην Ελλάδα και τη Ρουμανία στις 25 Σεπτεμβρίου και για την Ισπανία και την Ολλανδία στις 8 Οκτωβρίου.

Τα 6.096.000 ευρώ της ενίσχυσης (60% του συνολικού κόστους) θα δοθούν για την επανεκπαίδευση και την παροχή βοήθειας των 508 απολυμένων σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία, μετά την πτώχευση της εταιρείας Nutriart, προκειμένου να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για την εκπαίδευση 505 άνεργων νέων στην Κεντρική Μακεδονία, μία περιοχή όπου το ποσοστό ανεργίας των νέων αγγίζει το 60,4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή