Την Corallia επισκέφθηκε ο Βρετανός πρέσβης

Την Corallia επισκέφθηκε ο Βρετανός πρέσβης

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας στους τομείς της καινοτομίας και τεχνολογίας, ο βρετανός Πρέσβης Τζων Κίτμερ επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του Corallia που στεγάζονται στο Μαρούσι. Ο κ. Κίτμερ, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του κέντρου καινοτομίας, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα δύο τεχνολογικά cluster υψηλής εξειδίκευσης που συντονίζει το Corallia, το si-cluster (Διαστημικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές) και το gi-Cluster (Τεχνολογίες Παιγνίων και Δημιουργικού Περιεχομένου).

 Ήταν η δεύτερη κατά σειρά επίσκεψη του βρετανού πρέσβη στο Corallia καθώς είχε προηγηθεί επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις στην Πάτρα, όπου ενημερώθηκε για το mi-cluster (Συστήματα και Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής).

 Μετά την παρουσίαση των δράσεων του Corallia από τον Γενικό Διευθυντή του οργανισμού καθηγητή κ. Μακιό, ο κ. Κίτμερ είχε κατ' ιδίαν συνομιλία με επιχειρηματίες από τον τομέα των Τεχνολογιών Gaming και Δημιουργικού Περιεχομένου και των Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών.

 Ο κ. Κίτμερ δήλωσε: «Επισκέφθηκα το Corallia καθώς θεωρώ την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα και τομείς πρωταρχικής σημασίας στη Βρετανία. Η επίσκεψη είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είχα την ευκαιρία να συζητήσω πρακτικά ζητήματα με νέους επιχειρηματίες. Προέκυψαν νέες ιδέες για περαιτέρω συνεργασίες και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με το Tech City του Λονδίνου, το τρίτο μεγαλύτερο τεχνολογικό start up cluster στον κόσμο, μετά τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο. Το gaming και η διαστημική τεχνολογία είναι κλάδοι σε άνθιση αυτή τη στιγμή στη Βρετανία και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλαπλές προοπτικές για επιχειρηματικές συνέργειες με την Ελλάδα. Αξίζει να αναφέρω ότι ο κλάδος του gaming στη Βρετανία είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος της Ευρώπης και ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο. Μία δυνατή Ελλάδα με ανταγωνιστική οικονομία είναι στο συμφέρον της Βρετανίας και χαίρομαι που στη χώρα έχουν παρουσία οργανισμοί σαν το Corallia, που υποστηρίζουν με τη δράση τους την πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη».

 Ο καθηγητής κ. Βασίλειος Μακιός, γενικός διευθυντής του Corallia δήλωσε σχετικά: «Το Corallia λειτουργεί ως καταλύτης για την οργανωμένη διαχείριση cluster, τη διαχείριση θεματικών κέντρων καινοτομίας, την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών και την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Και μέσα από τη συνεργασία, μπορεί να αναδειχθεί το ταλέντο των νέων αυτής της χώρας και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε τη Βρετανική Πρεσβεία αρωγό σε αυτή την κατεύθυνση, επικοινωνώντας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο τις δράσεις μας με την υπογραφή «Innovation designed in Greece».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή