Στον εισαγγελέα Κυρ. Γριβέας, Αναστασία Βάτσικα – εκδόθηκαν στην Ελλάδα

Στον εισαγγελέα Κυρ. Γριβέας, Αναστασία Βάτσικα – εκδόθηκαν στην Ελλάδα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον εισαγγελέα Εφετών θα μεταφερθεί σήμερα το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα, που εμπλέκονται στην υπόθεση των παράνομων δανειοδοτήσεων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Το ζεύγος είχε συλληφθεί από τις βρετανικές αρχές και είχε αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, ενώ τον Ιούλιο είχε αρχίσει η δίκη για την έκδοσή του στην Ελλάδα. Γριβέας και Βάτσικα έφθασαν χθες στην Αθήνα, παραδόθηκαν στην αστυνομία του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και μεταφέρθηκαν στο Μεταγωγών όπου και πέρασαν τη χθεσινή νύχτα.

Ο Κυριάκος Γριβέας ζυγός του κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε απιστία που αποδίδεται σε στελέχη της τράπεζας και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με όσα παρατίθενται στο πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για την υπόθεση, το ζευγάρι έλαβε τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009 συνολικό ποσό ομολογιακού δανείου 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών, με κύριο αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, κυρίως ιατρικού αντικειμένου. Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν αμέσως και χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το μεγαλύτερο μέρος του δανείου, περίπου 15 εκατ. ευρώ, εκταμιεύθηκε από τους δύο συζύγους και δαπανήθηκε για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών. Επιπλέον, όπως καταλογίζεται από την εισαγγελέα, το Τ.Τ. συνέστησε την εταιρεία Postbank Green Institute από κοινού με την C&C International με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και έλαβε δάνειο από το Τ.Τ. 2,5 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2010. Τα χρήματα φαίνεται να διατέθηκαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή