Αναβολή στη Φούτμπολ Λιγκ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2014-15 το Δ.Σ. της Φούτμπολ Λιγκ αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή «λόγω ύπαρξης σοβαρών οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τα προβλήματα δεν εξειδικεύονται, όμως από τη στιγμή που δόθηκε παράταση ενός μήνα για την κατάθεση ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) και παράταση έως τον Φεβρουάριο για τις άδειες καταλληλότητας των γηπέδων, το πρόβλημα που παραμένει άλυτο είναι το οικονομικό. Συγκεκριμένα, η μείωση κατά ένα εκατομμύριο της χορηγίας του ΟΠΑΠ προς τη Φούτμπολ Λιγκ, η οποία από τα 5,5 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι έφτασε φέτος τα 4,5 εκατ. ευρώ. Ενα ακόμη αίτημα είναι η μείωση της εγγυητικής επιστολής που κατατίθεται στην ΕΕΑ και αντιστοιχεί στο 5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Πιθανότερη ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος είναι η 11η Οκτωβρίου. Εως τότε η επιτροπή που συγκροτήθηκε «θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ζητώντας τους να παρέμβουν για την επίλυση των ως άνω θεμάτων. Επίσης για τον ίδιο λόγο η επιτροπή θα ζητήσει συνάντηση με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ι. Ανδριανό, την ΟΠΑΠ Α.Ε., την ΕΠΟ, τη Super League και τους κ. Ευάγγ. Μαρινάκη, Ιω. Αλαφούζο, Ι. Σαββίδη και Δ. Μελισσανίδη».

Ο πρόεδρος του Ηρακλή Ψαχνών, Γιώργος Στούπας, εξερχόμενος από τα γραφεία της Φούτμπολ Λιγκ, στην οδό Θεμιστοκλέους, δέχτηκε επίθεση δύο αγνώστων και χτυπήθηκε με κλομπ στο κεφάλι. Επεσε στο έδαφος αιμόφυρτος και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου του έγιναν ράμματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή