Αποστασιοποίηση Ν. Ανδρουλάκη από Ευ. Βενιζέλο

Αποστασιοποίηση Ν. Ανδρουλάκη από Ευ. Βενιζέλο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαφωνίες ακόμη και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η πρόταση του κ. Ευ. Βενιζέλου για αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα. Την έμμεση, πλην σαφή, διαφοροποίησή του από τη συγκεκριμένη πρόταση εκδήλωσε χθες ο κ. Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος ζήτησε συνολική αλλαγή στον εκλογικό νόμο και όχι ad hoc κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. «Εάν θέτουμε το ζήτημα με τρόπο συνδικαλιστικό, δηλαδή να αλλάξουμε τις 50 έδρες, διαφωνώ κάθετα. Θεωρώ ότι αυτό δεν λέει τίποτα», δήλωσε (Βήμα FM) ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Η χθεσινή παρέμβαση του κ. Ανδρουλάκη θεωρείται και ως έμμεση απάντηση προς τους στενούς συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες τον επέκριναν για την απουσία του στο Στρασβούργο, κατά την κομματική εκδήλωση της περασμένης Κυριακής. Ο κ. Ανδρουλάκης άφησε αιχμές και για την ενδοκομματική κατάσταση, λέγοντας ότι «αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα έχουν να κάνουν μόνο με προσωπική στρατηγική». Ο γραμματέας του κόμματος δήλωσε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποκτήσει σαφή στρατηγική τόσο έναντι της Ν.Δ. όσο και έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι αν το συνέδριο της Προοδευτικής Παράταξης καταλήξει στη δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα απαρτίζεται μόνο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τότε «αυτό δεν θα αφορά κανέναν».

Από τη Χαρ. Τρικούπη, πάντως, επιμένουν στην ανάγκη αλλαγών στον εκλογικό νόμο, περιλαμβανομένης, βεβαίως, της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών. Ο κ. Δ. Καρύδης υπενθύμισε χθες (ΣΚΑΪ), ότι αυτές έχουν συμπεριληφθεί και στις δύο προγραμματικές συμφωνίες του 2012 και του 2013. Μετά την προεδρική εκλογή από την παρούσα Βουλή, ο κ. Καρύδης επανέλαβε την πάγια θέση του κ. Βενιζέλου, ότι «πρέπει να πάρει σειρά το θέμα του εκλογικού νόμου για να εκφρασθεί αυτό που αποτυπώνει ο κόσμος με την ψήφο του».

Οι διχογνωμίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν αφορούν μόνο το μπόνους των 50 εδρών. Πέρα από τον κ. Ανδρουλάκη ή τον κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος προ ημερών έθεσε ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ, διαφωνίες σε ζητήματα στρατηγικής έχουν και άλλα στελέχη, γεγονός το οποίο προκαλεί έντονες παρασκηνιακές συζητήσεις ενόψει του συνεδρίου, αλλά και του έντονου προεκλογικού κλίματος που διαμορφώνεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή