Διεύρυνση ζημιών και μείωση κύκλου εργασιών για τη ΝΕΛ

Διεύρυνση ζημιών και μείωση κύκλου εργασιών για τη ΝΕΛ

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση κύκλου εργασιών και διεύρυνση ζημιών κατέγραψε κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο η ΝΕΛ (Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου), η οποία πριν από λίγες ημέρες κηρύχθηκε έκπτωτη από τις γραμμές του Βορείου Αιγαίου και βρίσκεται σε διαμάχη με το υπ. Ναυτιλίας αναφορικά με οφειλές τις οποίες η πλευρά της Ακτής Μιαούλη θεωρεί ότι δεν υφίστανται. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εισηγμένης, ο κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου υποχώρησε κατά 24,78% και περιορίστηκε σε 17,6 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, οι ζημίες μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 11,05 εκατ. ευρώ, έναντι 10,3 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη σπεύσει να καθησυχάσει τους μετόχους, αλλά και τους εργαζομένους, αναφέροντας ότι τα πλοία που απασχολούνταν στις γραμμές του Βορείου Αιγαίου θα δρομολογηθούν σε άλλες γραμμές, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι η εταιρεία θα αναπληρώσει σε μεγάλο βαθμό των κύκλο εργασιών, καταγράφοντας μάλιστα και κερδοφόρα αποτελέσματα.

Είκοσι πέντε «μνηστήρες» για 10 ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ

Ενδιαφέρον από 25 επενδυτές εκδηλώθηκε χθες για τη δημοπράτηση 10 ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για ακίνητα που αξιοποιούνται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών – αξιοποίησης ακινήτων e-publicrealstate.gr. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δύο κτίρια της Αττικής, ένα στη Θεσσαλονίκη, δύο στον Ν. Πατρών, ένα στον Ν. Ευβοίας, ένα στον Ν. Θεσπρωτίας, ένα στον Ν. Καβάλας και ένα στον Ν. Μαγνησίας. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε χθες το ΤΑΙΠΕΔ, δεν εκδηλώθηκε επενδυτικό ενδιαφέρον για τρία σημαντικά ακίνητα και συγκεκριμένα για μία έκταση στο Ρίο Δήμου Πατρέων, ένα κτίριο στην Ανδρίτσαινα νομού Ηλείας (πρώην Ειρηνοδικείο) και κάποια κτίρια στο κέντρο της Καλαμάτας. Το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει να προχωρήσει νέες διαδικασίες αξιοποίησης των προαναφερόμενων ακινήτων. Για τα ακίνητα που έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον, το Ταμείο θα προχωρήσει σε έλεγχο των δικαιολογητικών συμμετοχής και το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει για την επιλογή των συμμετεχόντων και για τις τιμές εκκίνησης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για κάθε ακίνητο, με βάση την υψηλότερη έγκυρη υποβληθείσα οικονομική προσφορά και την ανεξάρτητη αποτίμηση.

25 έως 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί φέτος η Διεθνής Αεροπορική Επίδειξη «Athens Fluing Week – Airshow 2014» και οι παράλληλες εκδηλώσεις της στην Αττική. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα με το θεματικό συνέδριο Aviation Development Conference. Tην άλλη Πέμπτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν στην παραλία Παλαιού Φαλήρου αεροπορικές επιδείξεις με τη συμμετοχή του σμήνους της βρετανικής αεροπορίας Red Arrows 2 επιθετικών ελικοπτέρων του στρατού μας κ.ά. Ξένοι παγκοσμίου φήμης πιλότοι και σμήνη θα συμμετέχουν στις επιδείξεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου στην αεροπορική βάση του Τατοΐου. Επίσης, στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει η Aegean Airlines και η Πολεμική Αεροπορία.

Επίδομα μητρότητας δίνει ο ΕΤΑΑ

Επίδομα μητρότητας 200 ευρώ για τέσσερις μήνες δικαιούνται οι άμεσα ασφαλισμένες του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας. Η απόφαση, σε εφαρμογή του νόμου 4097/2012 προβλέπει μηνιαίο επίδομα της τάξης των 200 ευρώ για χρονικό διάστημα 4 μηνών. Θα καταβάλλεται εφάπαξ, σε μητέρες που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς μέχρι σήμερα επίδομα μητρότητας ελάμβαναν συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών, όπως οι δικηγόροι Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς και οι μητέρες με μισθωτή απασχόληση.

Το ΞΕΕ ζητεί παράταση ενός έτους στα επενδυτικά σχέδια

Την οριζόντια παράταση άνευ προϋποθέσεων –τις οποίες προέβλεπε απόφαση του περασμένου Απριλίου– για τουλάχιστον ένα έτος (έως τις 31/12/2016) του χρόνου υλοποίησης των ήδη ενταγμένων επενδυτικών σχεδίων στον Αναπτυξιακό Νόμο εισηγείται στον υπ. Ανάπτυξης Νίκο Δένδια το ΞΕΕ. Σε επιστολή του ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γ. Τσακίρης υπογραμμίζει ότι επιχειρήσεις που τώρα σκέπτονται να ενεργοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, κατόπιν και των δύο τελευταίων επιτυχημένων τουριστικών περιόδων, αντιμετωπίζουν την άρνηση των τραπεζών για χρηματοδότησή τους, με το σκεπτικό ότι το διάστημα που απομένει μέχρι τη συμβατική λήξη της περιόδου υλοποίησης δεν φθάνει για την ολοκλήρωσή τους. Το ΞΕΕ εκτιμά ότι με την προτεινόμενη οριζόντια ρύθμιση, με την οποία αίρονται οι προϋποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί για τη παράταση έως τις 31/12/2016 της ολοκλήρωσης των επενδύσεων, δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή