Πράσινο φως από το Πρωτοδικείο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Πράσινο φως από το Πρωτοδικείο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να μπλοκάρει τις διαδικασίες αξιολόγησης στο Δημόσιο αλλά και τον έλεγχο της νομιμότητας μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Μάλιστα, στην άμεσα εκτελεστή απόφασή του, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, το δικαστήριο διατάσσει την ΑΔΕΔΥ να απέχει εφεξής από την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων με τα ίδια αιτήματα.

Η απόφαση έρχεται τη στιγμή που 19 εκλεγέντες δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου εμφανίζονται να συγκροτούν μέτωπο έναντι της πολιτείας αρνούμενοι την υλοποίηση της αξιολόγησης αλλά και τον έλεγχο των δικαιολογητικών – προϋποθέσεων μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Στο σκεπτικό της απόφασης (2902/2014) σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για απεργία διαμαρτυρίας σχετικά με τα ζητήματα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών και του επαναπροσδιορισμού της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, «αλλά έχει ως αποκλειστικό σκοπό, με την επιλογή της πλήρους αποχής των εργαζομένων από τις διαδικασίες αξιολόγησης, να καταστήσει τις σχετικές διατάξεις ανενεργείς και να κάμψει τη βούληση της πολιτείας ώστε η τελευταία να προβεί στην κατάργηση τους».

Διατάσσει δε την συνέχιση της αξιολόγησης, σημειώνοντας ότι η υλοποίηση των προβλεπόμενων από το νόμο δεν αναστέλλεται λόγω της αίτησης αντισυνταγματικότητας που έχει κατατεθεί από την ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ. Προς τούτο, δε, το Πρωτοδικείο υπενθυμίζει ότι ήδη από την 21η Ιουλίου η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση της ΑΔΕΔΥ για προσωρινή αναστολή εκτέλεσης των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων για την αξιολόγηση και τον έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων, έως ότου κρίθει η συνταγματικότητα τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή