Πρόσωπα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εκδότες δεν θέλουν να παίξουν με τη φωτιά, αποφεύγοντας να δώσουν «πράσινο φως» σε βιβλία που μπορεί να προκαλέσουν αντιδράσεις. Ο Βρετανός συγγραφέας Μάρτιν Εϊμις (φωτ.) δεν καταπιάνεται πρώτη φορά με το θέμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Ομως το τελευταίο του συγγραφικό πόνημα, με τίτλο «Zone of Interest», έχει απορριφθεί από τους εκδοτικούς οίκους με τους οποίους συνεργαζόταν σε Γερμανία και Γαλλία, εξαιτίας του ευαίσθητου θέματός του. Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία σε συνθήκες απάνθρωπου εγκλεισμού, ειπωμένη με τόλμη και μαύρο χιούμορ.

…H έκθεση με έργα του στο Μουσείο Ουίτνεϊ της Νέας Υόρκης έχει προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες. Αλλωστε, μέσα στα τελευταία 20 χρόνια έχει καταφέρει να κερδίσει μαζί με τον Ντάμιεν Χερστ τη φήμη του πιο προκλητικού καλλιτέχνη. Ο Τζεφ Κουνς όμως φροντίζει πάντα και τη δημόσια εικόνα του, φτιάχνοντας τώρα μια σειρά γλυπτών που θα δημοπραττηθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ως πρώτη ύλη θα χρησιμοποιήσει ακριβές τσάντες που χάρισαν για τον σκοπό αυτό η Σοφία Κόπολα, η Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, ο Μαρκ Τζέικομπς κ.ά.

…Oι λάτρεις των καλών αναγνωσμάτων τον γνωρίζουν. Αλλωστε, στην πατρίδα του τη Γαλλία θεωρείται κορυφαία μορφή των γραμμάτων. Ο Πιερ Ασουλίν θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Στις 27 Σεπτεμβρίου στη Στοά του Βιβλίου θα ξεκινήσει στις 12 μ. ένας λογοτεχνικός περίπατος με τον Ασουλίν, τον Ισπανό Ντέιβιντ Τόρες, τον Ντέιβιντ Χάρσεντ, τον Τεύκρο Μιχαηλίδη, τη Μόνικα Σαβουλέσκου-Βουδούρη και τον Ξαβιέ Μπαγιέρ σε μια πρωτοβουλία του Δικτύου Eunic και του Σπιτιού της Κύπρου.

…Tα αρχιτεκτονήματά της είναι ευφάνταστα, σαν τεράστια γλυπτά. Το καινούργιο πρότζεκτ τής  Ζάχα Χαντίντ θα γίνει στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας. Η Βρετανίδα έχει σχεδιάσει τρεις ουρανοξύστες που ονομάζονται «Blossoming Towers» και θυμίζουν φουτουριστικά άνθη τεραστίου μεγέθους. Θα έχουν περίπου 25 ορόφους και περίπου 500 διαμερίσματα για τυχερούς που θα χαίρονται τη θέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή