Οι σκηνές του χειμώνα: Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ

Οι σκηνές του χειμώνα: Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργανισμός, γιατί το «Ακροπόλ» δεν περιλαμβάνει μόνο την κεντρική σκηνή στην οδό Ιπποκράτους, αλλά και το «Θέατρο Βασιλάκου»,  την καλλιτεχνική διεύθυνση του οποίου ανέλαβε ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας.

Αυτή η νέα συνεργασία του Γιάννη Κακλέα με τον Οργανισμό «Ακροπόλ» και το  (Προφήτη Δανιήλ 3, στον Κεραμεικό) θα παρουσιάζεται, από 13 Νοεμβρίου το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Ματωμένος Γάμος», σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου, με πρωταγωνιστές τους Εβελίνα Παπούλια, Λένα Παπαληγούρα, Δημήτρη Μοθωναίο, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Λάμπρο Κτεναβό, Ειρήνη Μπούνταλη, Δημήτρη Γεωργαλά, κ.ά. Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Στον ίδιο χώρο και για δέκα μόνο παραστάσεις, από τις 15 Οκτωβρίου επαναλαμβάνεται η περυσινή επιτυχία «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη και την Ιωάννα Παππά στο ρόλο της Μαρίας Πολυδούρη. Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ, στην οδό Ιπποκράτους θα συνεχίζει τη διαδρομή του για δεύτερη χρονιά το μιούζικαλ Annie, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Πρωταγωνιστοούν Αννα Παναγιωτοπούλου, Παύλος Χαϊκάλης, Γιάννης Σαββιδάκης, Βίκυ Καγιά, Αννα Αθανασιάδη. Τη μικρή Annie ερμηνεύουν εναλλάξ οι μικρές αλλά χαρισματικές Αδαμαντία Μαστροδούκα και Ζωή Πετράκη. Από τις 11 Οκτωβρίου, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Ακροπόλ» θα παρουσιαστεί από τις 4 Οκτωβρίου η «Ψαρόπουπα», από τη σειρά των  μπεστ σέλερ βιβλίων του Γιώργου Λεμπέση , σε στίχους Βαγγέλη Λεμπέση και μουσική της Ερωφίλης. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Χαρούλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Κώστας Μακεδόνας, Πάνος Μουζουράκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, κ.ά. Τη θεατρική μεταφορά σκηνοθετεί ο Λευτέρης Γιοβανίδης και πρωταγωνιστούν οι Σοφία Κουρτίδου, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Ερρίκος Μλιάρης, κ.ά.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Τέλος θα επαναληφθεί (ο χώρος και ο χρόνος θα ανακοινωθούν σύντομα) το αγαπημένο έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το τάβλι» με τις ερμηνείες των Νίκου Κουρή και Μάκη Παπαδημητρίου, οι οποίοι υπογράφουν και τη σκηνοθεσία και γοήτευσαν την περασμένη άνοιξη το κοινό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή