Lady Gaga: Η συνήθης άγνωστη

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διεθνείς σταρ μιάς προηγούμενης γενιάς, όταν κατέφθαναν σε ένα καινούριο μέρος για δουλειά, όπως καλή ώρα η Lady Gaga, απέφευγαν όσο μπορούσαν τη δημοσιότητα. Είναι η φυσική αντίδραση ενός ανθρώπου που βρίσκεται συνεχώς υπό το φως των προβολέων, είναι η ανάγκη του στοιχειωδώς να ισορροπήσει, διεκδικώντας μια ελάχιστη ιδιοτικότητα. Τώρα, μόλις η Ριάνα καταφθάνει στα Μπαρμπέιντος δημοσιοποιεί σε όλο τον κόσμο το καινούριο μικροσκοπικό μαγιό της, ή και το περιεχόμενό του.

Στην εποχή της συνεχούς παρακολούθησης, ούτε καν στο ασανσέρ δεν μπορεί η αδελφή σου να δείρει τον άντρα σου. Οπότε, γιατί να μην το εκμεταλλευτείς, καθώς σέρνονται μάλιστα φήμες πως χωρίζεις; Γιατί να μην τον βάλεις έπειτα να πει δημόσια ότι είσαι η καλύτερη τραγουδίστρια στον κόσμο; Στον κόσμο του Facebook, του Instagram, των selfies, η Μπιγιονσέ μπορεί όντως να είναι η καλύτερη. Και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν αρκεί να τραγουδάς καλά, πρέπει συνεχώς να φαίνεσαι καινούρια. Και μια εικόνα κουράζει  γρήγορα, γιατί εντυπωσιάζει αμέσως. Πρέπει συνεχώς να ανανεώνεται. Η έστω, να ανακαινίζεται.

Καλύτερα από την καθεμιά, το γνωρίζει αυτό η Lady Gaga. Ξεχωρίζει, όμως, από τις άλλες στο βαθμό που χρησιμοποιεί το κιτς, ό,τι το αισθητικά αλλά και ηθικά αμφιλεγόμενο, με θετικό πρόσημο. Δεν καταγγέλλει τίποτα, αλλά κοροϊδεύει τα πάντα. Ο Γουόρχολ θα έμοιαζε με συνταξιούχο ακαδημαϊκό μπροστά της, ή, έστω, μπροστά σ’ εκείνους που δουλεύουν για λογαριασμό της. Φορέματα από μπριζόλες και αναπηρικές καρέκλες εναλλάσσονται στις εμφανίσεις της. Και αν διαμαρτυρήθηκαν κάποιες ενώσεις ΑΜΕΑ για το χιούμορ της, τόσο το

καλύτερο.

Χθες υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο τους θαυμαστές της, ή, σωστότερα, τις κάμερες, ως Aphrodite Lady Shower Greekini. Ετσι υπέγραψε αργότερα κάτω από τις ημίγυμνες φωτογραφίες της στο μαρμάρινο μπάνιο της «Μεγάλης Βρετανίας», που κοινοποίησε επίσης στους ανά τον κόσμο φαν της. Δίπλα, θαυμαστικά σχόλια από νέους απ’ όλες τις χώρες, σε όλες τις γλώσσες.

H ποπ κουλτούρα στηρίχθηκε στην πεποίθηση ότι δυο 18χρονοι από διαφορετικές ηπείρους έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία μεταξύ τους απ’ ό,τι με τους γονείς τους. Η εμπορευματοποίησή της στηρίχθηκε στην ποδηγέτηση αυτών των στοιχείων μέσω της κολακείας και της υπερβολής.  Μα η υπερβολή ζητά ακόμα περισσότερη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σόου της Αμερικανίδας τραγουδίστριας στο ΟΑΚΑ θα είναι απόλυτα επαγγελματικό, εντυπωσιακό, θα είναι φαντασμαγορικό. Είναι πράγματα που μπορεί να πει κανείς χωρίς να το διακινδυνεύσει. Μετά, αργά το βράδυ, η Lady Gaga, θα μπορούσε άνετα να χαλαρώσει με μια βόλτα στα μπαράκια του κέντρου, φορώντας ένα τζιν κι ένα τι-σερτ. Ποιος θα μπορούσε να την αναγνωρίσει; 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή