Εξι νεκροί σε πλημμύρες στην Γαλλία

Εξι νεκροί σε πλημμύρες στην Γαλλία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι καταρρακτώδεις βροχές που σάρωσαν τη νότια Γαλλία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη σε μία κατασκήνωση που καταστράφηκε όταν ένας ποταμός υπερχείλισε, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι καταιγίδες έπληξαν συνολικά 3 διαμερίσματα στη νότια Γαλλία, το Ερόλ, το Γκαρ και το Αβεϊρόν.

Στο Λαμαλού λε Μπεν, το χωριό με τις ιαματικές πηγές στο Ερόλ, ο ποταμός Μπιτουλέ, που διασχίζει το δημοτικό κάμπινγκ, μετατράπηκε ξαφνικά σε χείμαρρο, παρασύροντας τροχόσπιτα.

Την ώρα που ένας άνδρας επιχειρούσε να βοηθήσει μία γυναίκα για να μην πνιγεί, η σύζυγός του και η 34χρονη κόρη του χάθηκαν κάτω από τα νερά όταν το τροχόσπιτό τους παρασύρθηκε, δήλωσε ο δήμαρχος Φιλίπ Τεγιάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένας άνδρας και μία γυναίκα βρέθηκαν νεκροί σε δύο άλλα τροχόσπιτα και ένας πεζός επίσης παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ανέφερε η νομαρχία. Χθες μία 76χρονη γυναίκα πνίγηκε στο Αβεϊρόν.

Σήμερα το πρωί η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Γαλλίας αύξηση το επίπεδο συναγερμού προειδοποιώντας για καταρρακτώδεις βροχές και για τον κίνδυνο πλημμυρών στο Γκαρ, ενώ επέκτεινε το συναγερμό στο Ερόλ απευθύνοντας στους πολίτες έκκληση να παραμένουν σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο πλημμυρών στο Αβεϊρόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή