Πρεμιέρα με ήττα για τον Παναθηναϊκό

Πρεμιέρα με ήττα για τον Παναθηναϊκό

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Μαχαιριά στην καρδιά ήταν για τον Παναθηναϊκό η ήττα του από την Ντιναμό Μόσχας με 2-1 στην κατάμεστη Λεωφόρο, στην πρεμιέρα του στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Κατάφερε όμως να πέσει με το κεφάλι ψηλά, σε ένα ματς που από ένα σημείο και μετά είχε στραβώσει για τα καλά και κινδύνευε να το χάσει με ένα πολύ βαρύ σκορ έτσι όπως εκτροχιάστηκε για 15 λεπτά μετά το 0-2 στις αρχές του β΄ ημιχρόνου, διάστημα που οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν κατά κράτος και τον απείλησαν με περισσότερα γκολ. Η είσοδος του Δώνη και το γκολ του Ντίνα τον έβαλαν ξανά στις ράγες και το πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή που θα έσωζε την παρτίδα βαθμολογικά και όχι μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων.

Μην μπορώντας να αποβάλει την κακή φετινή του συνήθεια, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε πάλι πρώτος γκολ και βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ. Η Ντιναμό μπήκε από το πρώτο λεπτό φουλ επιθετικά και δεν έδειξε διάθεση να κλειστεί, αφήνοντας τον έλεγχο και την πρωτοβουλία στον γηπεδούχο. Σ’ αυτό το παιχνίδι ανοικτού ρυθμού ο Παναθηναϊκός στάθηκε αρχικά καλά, όχι τόσο καλά όμως για να γίνει το «αφεντικό» και να απειλήσει. Η απουσία ενός επιθετικού περιοχής ήταν ολοφάνερη, με συνέπεια να μην ολοκληρωθούν οι 3-4 καλές και γρήγορες αντεπιθέσεις του, με καλύτερη στιγμή του στο α΄ μέρος το άστοχο κοντινό σουτ του Πράνιτς στο 22΄ μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Νάνο.

Οι Ρώσοι έριξαν την προειδοποιητική βολή στο 28΄ με το σουτ – φωτοβολίδα του Τζούτζακ στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη και βρήκαν στόχο λίγο αργότερα, όταν ο Κοκόριν τελείωσε υποδειγματικά μια κάθετη πάσα στο 40΄, γράφοντας το 0-1. Η αναμενόμενη αντίδραση του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα του β΄ ημίχρονου έμεινε μόνο στα πλάνα του Αναστασίου. Η Ντιναμό έκανε το 0-2 στο 49΄ με φάση διαρκείας και σκόρερ τον Ιόνοφ και για περίπου 15 λεπτά οι «πράσινοι» έμοιαζαν να έχουν βγει εντελώς από την πρίζα. Εχασαν εντελώς το κέντρο και οι Ρώσοι κυριάρχησαν απόλυτα, σε σημείο να αγγίξουν το 0-3 πρώτα με το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Νομπόα στο 52΄ κι έπειτα σε άλλες 34 πολύ επικίνδυνες επιθέσεις τους που δεν τις αξιοποίησαν από επιπολαιότητα ή υπερβολική σιγουριά.

Βλέποντας την κατάσταση εκτός ελέγχου, ο Αναστασίου έκανε μια κίνηση που ξάφνιασε αρνητικά στην αρχή αλλά που άλλαξε εντελώς την εικόνα. Ενώ όλοι περίμεναν την είσοδο του Πέτριτς για το ρίσκο της ανατροπής, έριξε στο παιχνίδι τον Δώνη ο οποίος έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του και άλλαξε τις ισορροπίες στο κέντρο. Το γκολ του Ντίνα στο 63΄ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Νάνο έδωσε στον Παναθηναϊκό ηθικό και τον ξανάβαλε στο παιχνίδι. Βγήκε μπροστά, ρίσκαρε, απείλησε τρεις φορές με σουτ του Δώνη αλλά ενώ το ματς πήγαινε πότε προς το 22 και πότε προς το 1-3 με τις αντεπιθέσεις – φαρμάκι της Ντιναμό, άλλο γκολ δεν μπήκε και έμεινε τελικά στο 1-2 που υποχρεώνει τον Παναθηναϊκό να κάνει υπερβάσεις στη συνέχεια για να προκριθεί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός (75΄ Πέτριτς), Ζέκα, Πράνιτς (80΄ Κουτρουμπής), Κλωναρίδης (58΄ Δώνης), Καρέλης, Ντίνας.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ: Γκαμπούλοφ, Μανόλεφ, Μπούτνερ (69΄ Γκρανάτ), Σάμπα, Ντούγκλας, Νομπόα, Γιουσούποφ, Ιόνοφ, Τζούτζακ, Κοκόριν (89΄ Χούμποτσαν), Κουράνι (90΄+4΄ Προυντνίκοφ).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή