Μήλον της Εριδος και το τέρας του Λοχ Νες

Μήλον της Εριδος και το τέρας του Λοχ Νες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τη φυγή του τέρατος του Λοχ Νες από την κατοικία του στην ομώνυμη λίμνη των Σκωτικών Υψιπέδων (Χάιλαντς) και τη μετοίκησή του στη λίμνη Ουίντερμιρ της βόρειας Αγγλίας, 320 χλμ. στον Νότο, «αποκαλύπτει» η ταμπλόιντ βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

«Πρώτα, οι τράπεζες απειλούν να εγκαταλείψουν μία ανεξάρτητη Σκωτία. Σήμερα, όλα δείχνουν ότι το τέρας του Λοχ Νες μετέφερε τις δραστηριότητές του, νότια των συνόρων, εκδηλώνοντας τη διαφωνία του με το σχέδιο της ανεξαρτησίας», ανέφερε στο άρθρο η εφημερίδα. Στη θολή φωτογραφία, στις σελιδες της Mail, εμφανίζεται μισοβυθισμένο στο νερό της λίμνης, πλάσμα με μακρύ λαιμό, που θα μπορούσε να είναι δεινόσαυρος. Με τις αιτιάσεις του βρετανικού φύλλου διαφωνεί ο ειδικός της «Νέσι», όπως είναι το υποκοριστικό του μυστηριώδους πλάσματος, Τόνι Χάρμσουερθ.

«Η λίμνη Ουίντερμιρ δεν διαθέτει το απαιτούμενο βάθος, είναι μικρή και η θερμοκρασία της είναι αρκετούς βαθμούς υψηλότερη από εκείνη του Λοχ Νες. Οι συνεχείς διελεύσεις σκαφών αναψυχής θα της είναι πολύ ενοχλητικές. Η Νέσι δεν είναι “πολιτικό ζώον”. Το μόνο που την απασχολεί είναι η διατροφή της», λέει ο Χάρμσουερθ. Ο αυτοανακηρυχθείς «μοναδικός κυνηγός πλήρους απασχόλησης της Νέσι», Στιβ Φέλντμαν, καταδικάζει από τη μεριά του την «απέλπιδα προσπάθεια του βρετανικού Τύπου να χρωματίσει αρνητικά την εκστρατεία υπέρ της ανεξαρτησίας». «Η Νέσι είναι ένα από τα εμβλήματα της Σκωτίας. Η χώρα διαθέτει το ουίσκι, τα ψηλά της βουνά και το τέρας του Λοχ Νες. Πρόκειται για ένα κατ’ εξοχήν σκωτσέζικο μυστήριο, χωρίς το παραμικρό αγγλικό γνώρισμα», λέει ο Φέλντμαν.

Τελευταία εμφάνιση το 2011

Το τέρας του Λοχ Νες «εμφανίσθηκε» για τελευταία φορά το 2011, δύο μόλις μήνες προτού η τότε βρετανική κυβέρνηση ψηφίσει νόμο υπέρ της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας στο Εδιμβούργο, που έδωσε το δικαίωμα στο σκωτσέζικο Κοινοβούλιο να προκηρύσσει δημοψηφίσματα, όπως το χθεσινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή