Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ χωρίς χρεώσεις ΥΚΩ

Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ χωρίς χρεώσεις ΥΚΩ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απαλλαγή των καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος που υπάγονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), όπως και των πολυτέκνων, από τις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) προβλέπει τροπολογία που συμπεριέλαβε το ΥΠΕΚΑ στο νομοσχέδιο για την κύρωση των συμβάσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό, στο Κατάκολο και στα Ιωάννινα.

Η τροπολογία απαλλάσσει επίσης από τις χρεώσεις ΥΚΩ και τμήμα της τετραμηνιαίας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ημέρας έως και 10.000 kWh για τους δικαιούχους τιμολογίων υπηρεσιών αλληλεγγύης. Στο νομοσχέδιο κατατέθηκαν ακόμη δύο τροπολογίες, η μία εκ των οποίων προβλέπει παράταση της άδειας εκμετάλλευσης της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στη Νότια Καβάλα μέχρι τις 23 Νοεμβρίου 2015 και η δεύτερη την παράταση άδειας λειτουργίας εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ μέχρι να εγκατασταθεί πλειοδότης. Ακόμη μία τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει την αποσύνδεση των Καταδυτικών Πάρκων από τις παραγωγικές δραστηριότητες. Ο χαρακτηρισμός περιοχής ως Καταδυτικού Πάρκου συνδέεται πλέον ανεξαίρετα με την αειφόρο ανάπτυξη της βιοποικιλότητας της περιοχής του πάρκου σε συνδυασμό με την προσέλκυση σε αυτό καταδυτών επισκεπτών για την αναψυχή και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή τους, ανεξάρτητα από την ύπαρξη οργανωμένων τουριστικών υποδομών στον ίδιο χώρο. Επίσης, με την προτεινόμενη τροποποίηση συγκεκριμενοποιείται επαρκώς η διοικητική διαδικασία χαρακτηρισμού περιοχής ως Καταδυτικού Πάρκου, ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία των πρώτων Καταδυτικών Πάρκων στην ελληνική επικράτεια εντός εύλογου χρόνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή