Πρωτοβουλία της Nestle για καταπολέμηση της ανεργίας των νέων

Πρωτοβουλία της Nestle για καταπολέμηση της ανεργίας των νέων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ανεργία των νέων είναι μία από τις πιο σκοτεινές και επικίνδυνες κοινωνικές προεκτάσεις της κρίσης. Σήμερα στην Ευρώπη επηρεάζει έξι εκατομμύρια οικογένειες». Με τα λόγια αυτά ο διευθύνων σύμβουλος της Nestle Ελλάς, Π. Κιόρτσης, επιχείρησε χθες όχι μόνο να περιγράψει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Ευρώπης σήμερα, αλλά στην πραγματικότητα και το κίνητρο για την ίδρυση της «Συμμαχίας για τη νέα γενιά» (Alliance for Youth). Πρόκειται για τη νέα πρωτοβουλία της Nestle στην Ευρώπη, προσπάθεια στην ουσία να ενεργοποιήσει και άλλους μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους να εφαρμόσουν προγράμματα μαθητείας και εν γένει να προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης στους νέους.

Οι 200 εταιρείες που συμμετέχουν μέχρι στιγμής στη Συμμαχία στοχεύουν να δημιουργήσουν πάνω από 100.000 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους μέσα στα επόμενα χρόνια. Μεταξύ των ιδρυτικών επιχειρήσεων είναι η Adecco, η AXA Ασφαλιστική, η Cargill, οι όμιλοι logistics Chep και DS Smith, η Ernst & Young, η Facebook, η Firmenich. Επίσης, στη Συμμαχία έχουν εγγραφεί η Google, η Nielsen, η Publicis Groupe, η Salesforve, το Twitter και η νομική εταιρεία White & Case.

Στη χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης της Συμμαχίας παρευρέθησαν πολλοί επικεφαλής επιχειρήσεων, από βιομηχανίες τροφίμων και αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μεταξύ άλλων, καθώς και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) κ. Θ. Φέσσας. Η Nestle έχει απευθυνθεί και σε ελληνικές επιχειρήσεις για να συμμετέχουν στη νέα της πρωτοβουλία, όμως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο οποίος χαρακτήρισε εμπνευσμένο το παράδειγμα της Nestle.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή