Χωρίς άδεια συμμετοχής ο ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα

Χωρίς άδεια συμμετοχής ο ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακλήθηκε η άδεια «συμμετοχής» του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα με απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Από την ομοσπονδία δεν ανακοινώθηκε ούτε η απόφαση ούτε βέβαια το σκεπτικό της.

Η ανάκληση της άδειας οφείλεται προφανώς στην προσφυγή του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια προκειμένου να υπαχθεί στον «πτωχευτικό κώδικα» συμπεριλαμβάνοντας και οφειλές σε ποδοσφαιριστές που έχουν τελεσιδικήσει στα όργανα της ΕΠΟ, κάτι που σημαίνει ότι οι αποφάσεις των οργάνων της δεν τηρούνται από την πλευρά της κρητικής ΠΑΕ. Μάλιστα, ποδοσφαιριστές φέρονται να έχουν ζητήσει ενεργοποίηση ποινών (μη ορισμό αγώνα, αφαίρεση βαθμών). Εκτός της παραβίασης των προϋποθέσεων αδειοδότησης η οποία οδήγησε στην απόφαση ανάκλησης υπάρχει και παραβίαση του άρθρου 35 του ΚΑΠ που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια για ποδοσφαιρικές διαφορές και προβλέπει τον αποκλεισμό της ομάδας για όσο διάστημα εκκρεμεί η προσφυγή. Η ΕΠΟ δεν έχει κινηθεί προς την κατεύθυνση της εφαρμογής του κανονισμού της, ενώ η Σούπερ Λίγκα το έχει συζητήσει αλλά δεν έχει λάβει απόφαση.

Η προσφυγή του ΟΦΗ στον πτωχευτικό κώδικα, για την οποία έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή συζητείται στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ ανάλογη κίνηση έχει κάνει και ο Πανιώνιος. Οσον αφορά την ποινή που συνεπάγεται η ανάκληση άδειας είναι ο περιορισμός των μεταγραφών, ο οποίος σύμφωνα με προσκείμενες πηγές στην ομάδα του ΟΦΗ αφορά την επόμενη μεταγραφική περίοδο και όχι τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ομως, εκτός από τον περιορισμό στις μεταγραφές και σύμφωνα με τις ποινές που είχαν ανακοινωθεί από τη Σούπερ Λίγκα «από τις ομάδες που δεν πάρουν άδεια παρακρατείται από τη Super League το 20% από τα έσοδά τους από τηλεοπτικά και λοιπά δικαιώματα δικαιωμάτων, το οποίο θα καταβάλλεται σε εξόφληση υποχρεώσεων της ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές και προπονητές». Εκτός του ΟΦΗ οι ομάδες που δεν έχουν άδεια είναι ο Πανιώνιος, ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Νίκη Βόλου και η Κασσιόπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή