Δελτίο ειδήσεων

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μονό ή διπλό το Scotch; Και μάλιστα πρωί-πρωί με τους ήχους της γκάιντας, ανάλογα το αποτέλεσμα που θα βγάλει σήμερα η κάλπη. «Ναι» η Σκωτία μένει ανεξάρτητη, «Οχι» παραμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο Κάμερον πρωθυπουργός! Θα μείνουν οι τράπεζες χωρίς ευρώ μετά τις εκλογές ή πριν, μόλις αναγγελθούν; Οι μη έχοντες ευρώ στις τράπεζες ουδόλως ενδιαφέρονται, «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» η παλαιά σοφία έχει βγάλει απόφαση. Ο Ελληνας πρωθυπουργός συζητεί με την κ. Μέρκελ την Τρίτη, στο Βερολίνο, συνάντηση κλεισμένη από τον Ιούνιο, και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης συνάντησε στο Βατικανό τον Πάπα Φραγκίσκο και η  συνομιλία τους κράτησε πολύ, ίσως του έλεγε για τις εντυπώσεις του από το Αγιον Ορος… Ενας χρόνος πέρασε, σαν χθες δολοφονήθηκε με μαχαίρι ο μουσικός Παύλος Φύσσας που πρόλαβε να υποδείξει τον δράστη του φόνου. «Μη βάζετε ταμπέλες στο παιδί μου» λέει η μητέρα του. «Ηταν ελεύθερο πνεύμα. Για μένα δεν έχει περάσει χρόνος, ούτε ώρα!». Ο πόνος της μητέρας απαιτεί σεβασμό και δίκαιη τιμωρία γι’ αυτόν που κρατούσε το μαχαίρι και γι’ αυτούς που το έδωσαν… «Η χρονολογία του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης έχει καθορισθεί από την πρώτη ημέρα των ανασκαφών» δήλωσε η αρχαιολόγος της ανασκαφής κ. Κατερίνα Περιστέρη. «Στα 325-300 π.Χ. έχει κατασκευασθεί, δεν είναι “ρωμαϊκός” όπως λένε, λανθασμένα, οι αρχαιολόγοι. Δεν είναι τύπος μακεδονικού τάφου. Συνεχώς μας εκπλήσσει, και δεν γνωρίζουμε ακόμη τι υπάρχει πέρα από τον τρίτο αποκαλυφθέντα χώρο…». Εχουμε πολλά να δούμε ακόμη, πολλά να μάθουμε και να πάθουμε – είναι κι αυτό στο πρόγραμμα του κύκλου ζωής μας. Ευτυχώς, όμως, σωθήκαμε από τη φοβερή και τρομερή ηλιακή καταιγίδα που την γλιτώσαμε παρά τρίχα, όπως είπε η ΝΑΣΑ, κατόπιν της παρ’ ολίγον καταστροφής του πλανήτη μας… Κάποιος εκεί ψηλά μας νοιάζεται, αυτό δεν το λένε οι ειδήσεις, δεν το γράφουν οι εφημερίδες. Είναι αυτό που μας δίνει τη δύναμη να ξεκινάμε κάθε μέρα μας, με «Καλημέρα»…

Η ελληνική αποστολή σαρώνει μετάλλια στους «Αγώνες της Καρδιάς» στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics «Αμβέρσα 2014»

«Κάπου υπάρχει η αγάπη μας» και η περηφάνια μας! Ας το συνειδητοποιήσουμε πως τα 74 μέλη της Ελληνικής Αποστολής Special Olympics –παιδιά από Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Εύβοια, Ρόδο, Κρήτη και Κέρκυρα– δεν αξίζουν μόνο επειδή κερδίζουν μετάλλια και αναγνώριση και χειροκροτήματα στους «Αγώνες της Καρδιάς» στα γήπεδα της «Αμβέρσας 2014», αλλά επειδή πετυχαίνουν κάτι ανώτερο: η διαφορετικότητα εκτιμάται και γιορτάζεται με πανηγυρισμούς. «Ολοι Μπορούμε» σε δρόμους ανοιχτούς σε ίσες ευκαιρίες! Ναι, σπουδαία είναι τα νέα από τις Βρυξέλλες όπου στις 13 Σεπτεμβρίου έγινε η εντυπωσιακή Τελετή Εναρξης, με τη Φλόγα της Ελπίδας στον βωμό του κατάμεστου σταδίου και στο θεωρείο επισήμων να χειροκροτούν τα Ελληνόπουλα, ποτάμι ντυμένο στα γαλάζια, στην κορυφή της όλης πομπής από 58 χώρες! Η Βασίλισσα του Βελγίου Mathilde, ο πρωθυπουργός Elio Di Rupo, ο Μέγαλος Δούκας του Λουξεμβούργου Henri, ο πρόεδρος των Special Olympics International Dr. Timothy Kennedy – Shriver, προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο και το ενθουσιασμένο πλήθος που είχε γεμίσει τις κερκίδες του σταδίου Heizel, Palais 12 του Brussels Expo!

Οι αγώνες συνεχίζονται στα γήπεδα της Αμβέρσας και μέχρι χθες, 18 Σεπτεμβρίου, όπως λέει η ανταπόκρισή μας από το Βέλγιο, η Ελληνική Αποστολή είχε κερδίσει 4 χρυσά μετάλλια, 6 αργυρά, 6 χάλκινα. Αναλυτικά, στον στίβo: Χρυσό Μετάλλιο από τη Βασιλική Κατσούδη στα 800 μ., χρυσό από τον Ηλία Τζάθα στα 400 μ. Ποδηλασία: Χρυσό από τη Θεανώ Δηλαβεράκη, χρυσό από τον Παναγιώτη Κουτάτζη, αργυρό από τον Κωνσταντίνο Νικολή στα 25 χλμ., αργυρό από τον Γιώργο Ρηγανάκο στα 10 χλμ., αργυρό από τον Παναγιώτη Σπίνουλα στα 25 μ. Ελεύθερο. Στο Πιγκ-Πογκ: Αργυρό η μεικτή ομάδα γυναικών και χάλκινο η μεικτή ομάδα ανδρών. Αντιπτέριση: Αργυρό στο ατομικό ο Ιωάννης Στεφανάτος, στην υψηλότερη κατηγορία. Ανακηρύχθηκε δεύτερος καλύτερος αθλητής στη διοργάνωση. Χάλκινο στο ατομικό ο Γιώργος Πυλαρινός. Judo: Χάλκινο στα 78 κιλά γυναικών η Παρασκευή Μπογιατζή, χάλκινο στα 81 κιλά ανδρών ο Κωνσταντίνος Αστράς. Τέλος στο Bocce: Αργυρό στο ομαδικό από τους Μαρία Καραγεωργίου, Μαρία Καραθανάση, Γιώργο Ψαράκη, Γιώργο Μιχαηλίδη. Χάλκινο στο διπλό ανδρών από Γιώργο Ψαράκη, Γιώργο Μιχαηλίδη. Χάλκινο στο ατομικό γυναικών από τη Μαρία Καραθανάση. Κι ακόμα περιμένουμε τα αποτελέσματα στον τελικό του Μπάσκετ, τα αποτελέσματα του ποδοσφαίρου και μερικούς τελικούς στην κολύμβηση! Ας τα καλωσορίσουμε αυτά τα υπέροχα παιδιά, τους αθλητές μας που επιστρέφουν με την πτήση Α3621 Aegean Airlines την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, ώρα άφιξης 4 το απόγευμα στο «Ελ. Βενιζέλος» Διεθνές Αεροδρόμιο. Για να χειροκροτήσουμε τη δύναμη της θέλησης και να συγχαρούμε τους γονείς τους, και τους προπονητές, εθελοντές που τους συνόδευσαν, και πάνω από όλα την πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου και την αρχηγό της αποστολής κ. Αρτεμι Βασιλικοπούλου, κινητήρια δύναμη και «ψυχή» όλων των αλληλένδετων προσπαθειών που έκαναν την ελληνική συμμετοχή σύμβολο επιτυχίας, χάρις στα χρυσά, ασημένια, χάλκινα παιδιά, όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στους «Αγώνες της Καρδιάς».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή