Συλλήψεις για έκδοση παράνομων αποδείξεων σε ψητοπωλείο

Συλλήψεις για έκδοση παράνομων αποδείξεων σε ψητοπωλείο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας προχώρησε στην σύλληψη δύο διαχειριστών εταιρείας, ενός άνδρα 41 ετών και μιας γυναίκας 38 ετών.

Οι δύο συλληφθέντες διατηρούσαν ψητοπωλείο, στο οποίο εξέδιδαν μέσω ειδικά διαμορφωμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή εικονικές αποδείξεις λιανικών συναλλαγών τις οποίες και παρέδιδαν στους πελάτες, γεγονός που επιβεβαιώθηκε κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρείας στο Χαλάνδρι Αττικής, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Οι επίμαχες αποδείξεις εκτυπώνονταν σε θερμικό χαρτί, όμοιο με αυτό των προβλεπόμενων αποδείξεων, ώστε ο καταναλωτής να πείθεται ότι έλαβε τη νόμιμη απόδειξη.

Σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους δεν εξέδωσαν τουλάχιστον 373 παραστατικά στοιχεία, συνολικής αξίας που ξεπερνά τις 217.000 ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία απόφυγε την απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), ύψους 40.585 ευρώ.

Για τις διαπιστωθείσες διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για ποινικές και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα για μη έκδοση μεγάλου αριθμού αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή