Παρέμβαση Αρείου Πάγου μετά τις καταγγελίες Ρακιντζή

Παρέμβαση Αρείου Πάγου μετά τις καταγγελίες Ρακιντζή

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσαν οι καταγγελίες του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, καθώς και περί τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων που απαλλάσσονται με την έκδοση βουλευμάτων αντί της παραπομπής τους στο ακροατήριο.

Τις προσεχείς ημέρες ο κ. Ρακιντζής θα κληθεί από τον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Δ. Δασούλα, ο οποίος θα διενεργήσει την προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να κατονομάσει συγκεκριμένους δικαστές που τυχόν διέπραξαν αδικήματα. Υπ’ όψιν του κ. Δασούλα έχει τεθεί και αντίγραφο της ετήσιας έκθεσης του γενικού επιθεωρητή για το 2013.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η εισαγγελέας του Α.Π. ζητεί να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί από δικαστές ή εισαγγελείς αξιόποινες πράξεις, όπως κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή