«Μέγας Ανατολικός»: οκτώ τόμοι σε παράσταση εκατό λεπτών!

«Μέγας Ανατολικός»: οκτώ τόμοι σε παράσταση εκατό λεπτών!

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας έχουμε δει πάρα πολλά στις θεατρικές σκηνές. Από την ελληνική πεζογραφία είναι συγκεκριμένοι συνήθως οι συγγραφείς που θεατροποιούνται πιο εύκολα. Ομως το τελευταίο διάστημα βλέπουμε, όλο και συχνότερα να ανεβαίνουν στις σκηνές αγαπημένα λογοτεχνικά κείμενα περισσότερο σύγχρονών μας Ελλήνων συγγραφέων.

Ετσι, το ερχόμενο Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου και μόνο για έναν μήνα, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στην καρδιά της Κυψέλης (Κύπρου 91Α και Σικίνου 35Α), θα δούμε τη θεατρική διασκευή του οκτάτομου μυθιστορήματος του Ανδρέα Εμπειρίκου «Ο Μέγας Ανατολικός», που θεωρείται ένα από τα τολμηρότερα βιβλία της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας και αφηγείται το παρθενικό ταξίδι του υπερωκεάνιου με αυτό ακριβώς το όνομα, «Μέγας Ανατολικός», από το Λίβερπουλ ώς τη Νέα Υόρκη, κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.

Η παράσταση είχε παρουσιαστεί την περασμένη άνοιξη, δοκιμαστικά, για πέντε μόνο βραδιές και αγκαλιάστηκε από το κοινό.

Δύο νέα παιδιά, ο Μπάμπης Γαλιατσάτος και η Κατερίνα Μαούτσου παίρνουν την ευθύνη για όλα: για τη διασκευή, τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια, την ερμηνεία, έχοντας τη βοήθεια πολλών συναδέλφων τους που δάνεισαν τις φωνές τους για τις ανάγκες της παράστασης. Και δεν είναι λίγοι: Ελένη Βεργέτη, Λευτέρης Γαλιατσάτος, Ακύλλας Καραζήσης, Θεανώ Μεταξά, Ηρώ-Ελένη Μπέζου, Εμη Πανουργιά, Αλκηστις Πουλοπούλου, Μαρία Σκουλά, Γιώργης Τσουρής, Νικόλας Χανακούλας.

Ενα μυθιστόρημα οκτώ τόμων, που χώρεσε σε θεατρική αφήγηση 100 λεπτών! Μέχρι 26 Οκτωβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή