Κομισιόν: Στις 26/9 οι διαπραγματεύσεις με Ρωσία, Ουκρανία για το φυσικό αέριο

Κομισιόν: Στις 26/9 οι διαπραγματεύσεις με Ρωσία, Ουκρανία για το φυσικό αέριο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Μόσχα, το Κίεβο και την ΕΕ για τις παραδόσεις του ρωσικού φυσικού αερίου θα επαναληφθούν στις 26 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού προηγουμένως είχαν κυκλοφορήσει πολλές ημερομηνίες.

Αυτή η νέα συνάντηση, κατά την οποία ο ευρωπαίος επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ θα προσφέρει τις καλές υπηρεσίες του στη ρωσική και την ουκρανική πλευρές, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο Βερολίνο, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες του.

Η Μόσχα είχε απορρίψει στην αρχή της εβδομάδας την ημερομηνία της 20ής Σεπτεμβρίου που είχε προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις συνομιλίες στο Βερολίνο.

Αυτές οι τριμερείς συζητήσεις έχουν στόχο να επιλυθεί η διένεξη ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα για το φυσικό αέριο και να εξασφαλισθούν έτσι οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην ΕΕ, η οποία εξαρτάται σε ποσοστό 30% από τη Ρωσία για τον εφοδιασμό της σε φυσικό αέριο, το ήμισυ του οποίου διέρχεται από την Ουκρανία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή