Χρυσοχοΐδης: Ολοκληρωμένο το 40% των έργων στην Ιόνια Οδό

Χρυσοχοΐδης: Ολοκληρωμένο το 40% των έργων στην Ιόνια Οδό

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 40% των έργων στον αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού, που θα συνδέει το Αντίρριο με τα Ιωάννινα, έχει ολοκληρωθεί, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός επισκέφθηκε το εργοτάξιο της Πέρδικας, το οποίο είναι ένα από τα δέκα που βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία στα υπό κατασκευή τμήματα του οδικού άξονα. Στο έργο απασχολούνται περίπου 2.000 εργαζόμενοι, ο δε αριθμός τους αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται έως το τέλος του έτους.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής της Ιόνιας Οδού, ο χρόνος της διαδρομής Αντίρριο- Ιωάννινα, θα μειωθεί κατά μία ώρα.

Ο υπουργός Υποδομών συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο εργοτάξιο της Πέρδικας, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, βουλευτών και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, σύσκεψη στην οποία εξετάστηκε η πορεία εκτέλεσης σημαντικών έργων για την Ήπειρο, όπως η αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων, ο νέος λιμένας Ηγουμενίτσας και τα εγγειοβελτιωτικά έργα Άρτας.

Σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, οι εργασίες για την αύξηση της χωρητικότητάς του έχουν ολοκληρωθεί και πλέον υπάρχει η δυνατότητα πέντε μεγάλων αεροσκαφών τύπου Airbus A320. Μέσα στο 2015 θα είναι έτοιμο και το κτίριο του αεροσταθμού, έκτασης 3.500 τμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή