Γεύσεις Ευρώπης

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μία εβδομάδα στην οποία οι ομάδες μας «μέτρησαν» τις δυνάμεις τους στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σ’ αυτές που διαφαίνονται οι αδυναμίες που έχουν, αλλά και κατά πόσο μπορούν να φανούν δυνατές, όταν «προετοιμάζονται» σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το πλέον ανταγωνιστικό.

Σίγουρα από τους αντιπάλους τους, ξεχώριζε κατά πρώτο λόγο η Ατλέτικο Μαδρίτης και ακολουθούσε η τουρκική Μπεσίκτας. Η πρώτη εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ισπανίας, ξεπερνώντας Ρεάλ και Μπαρτσελόνα και η δεύτερη, επειδή τα αφεντικά, όπως και των άλλων τουρκικών ομάδων, έχουν «τρελαθεί» και δεν σταματούν να πληρώνουν αδρά, για να προσελκύσουν μεγάλα ονόματα, από τον διεθνή χώρο.

Οι δύο Ντιναμό, της Μόσχας και του Μινσκ, δεν αποτελούσαν τα «ονόματα», που θα μπορούσαν να… τρομοκρατήσουν τον Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Εστω κι αν οι Κυπελλούχοι Ελλάδος, δεν είχαν πείσει για την ετοιμότητά τους στα τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Οσο για τον «Δικέφαλο», ήταν φανερό πως ο Αγγελος Αναστασιάδης προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία, στην ομάδα. Με πρώτο ζητούμενο, οι παίκτες να γίνουν και… οπαδοί, ώστε να τα «δίνουν όλα».

Ομως στο ποδόσφαιρο, έχει αποδειχθεί, πολλές φορές πως άλλος ο σχεδιασμός… επί χάρτου και αλλιώς βγαίνει αυτός στο χόρτο. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε πλήρως, στον αγώνα που άνοιξε τον χορό, στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Οπου για το Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός νίκησε 3-2 την περσινή φιναλίστ, που είχε χάσει το τρόπαιο από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην παράταση. Φυσικά, αυτή η νίκη δεν κάνει τους «ερυθρόλευκους» καλύτερη ομάδα από αυτήν του Ντιέγκο Σιμεόνε. Ομως τους έδωσε τρεις ανέλπιστους, αλλά πολύτιμους βαθμούς, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα του ομίλου.

Σίγουρα, δεν έγινε η ομάδα του Μίτσελ πρώτο φαβορί για την πρόκριση στους «16». Απέκτησε όμως ένα μεγάλο πλεονέκτημα για να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ, αν τελικά δεν μπορέσει να τερματίσει, στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, ξεπερνώντας, μία από τις Ατλέτικο ή Γιουβέντους.

Ο Παναθηναϊκός, δεν μπόρεσε να μπει με το… δεξί, όπως θα ήθελε. Ομως έδειξε, πως έχει τις ψυχικές δυνάμεις, να καλύψει, το χαμένο έδαφος, μετά την ήττα στη Λεωφόρο από τη ρωσική ομάδα. Το ζεστό χειροκρότημα των οπαδών, παρά την πικρία τους, θα πρέπει να αναθερμάνει τις ελπίδες τους. Ποτέ μία πρόκριση δεν κρίνεται από τον πρώτο αγώνα, θετικά ή αρνητικά.

Η δεύτερη ευχάριστη έκπληξη της εβδομάδας, ήρθε από την Πόλη. Ο Αστέρας Τρίπολης, πέρα από όλα τα προγνωστικά, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας από την Μπεσίκτας. Και μάλιστα έπειτα από μια πολύ καλή εμφάνιση. Κι αυτό αποτελεί μία μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια στον θεσμό. Τα παιδιά του Στάικου Βεργέτη δεν πτοήθηκαν, ακόμα κι όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ και με ψυχραιμία, μπόρεσαν να ισοφαρίσουν και να προσθέσουν κι αυτοί βαθμούς στο… σακούλι της Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι μπαίνει για τα καλά στις ράγες του. Απέναντι στη Ντιναμό Μινσκ ήταν επιβλητικός και πειστικός. Πλέον απομένει η σταθεροποίηση της απόδοσής του και των αντανακλαστικών του, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα στο Αγρίνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή