Πίσω από τις κάμερες

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μέτρο της σιωπής

«Με την πρώτη ρίψη αντικειμένου να γίνεται προσωρινή διακοπή του αγώνα. Με τη δεύτερη, η οριστική διακοπή του ή εκκένωση του γηπέδου από οπαδούς και συνέχιση του αγώνα σε άδειες κερκίδες… Ζητείται η άμεση συμπερίληψη στους σχετικούς κανονισμούς της ρητής διατύπωσης αυτού του κανόνα που θα αφαιρεί τη δυνατότητα άσκησης πίεσης στους διαιτητές για τη συνέχιση του αγώνα». Το παραπάνω ήταν ένα από τα μέτρα που το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ζήτησε από τις ομοσπονδίες να θέσουν σε ισχύ, στην ευρεία σύσκεψη που ακολούθησε τα επεισόδια στον αγώνα Αιγάλεω – ΑΕΚ τον περασμένο Ιανουάριο για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Κανένα μέτρο, ωστόσο, δεν υλοποιήθηκε. Τουλάχιστον μετά το τραγικό περιστατικό στο γήπεδο του Ηρόδοτου την περασμένη Κυριακή δεν επιχειρήθηκε νέα ανακοίνωση δέσμης μέτρων. Επελέγη ο δρόμος της σιωπής.

ΜΠΛΟΥ.

Και τέταρτη αλλαγή

Η αύξηση του αριθμού των αλλαγών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες που οδηγούνται σε παράταση εξετάζεται από την UEFA. Ως γνωστόν, οι αλλαγές που επιτρέπονται είναι τρεις και η πρόταση που υπάρχει είναι να επιτρέπεται μία ακόμα όταν ο αγώνας πηγαίνει στην παράταση. Ως αιτιολογική βάση αναφέρεται το φρεσκάρισμα των ομάδων. Ενισχυτικά, παρουσιάζονται στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία σημειώνονται πιο εύκολα γκολ στις παρατάσεις, επειδή οι ποδοσφαιριστές είναι καταπονημένοι. Και επειδή είναι καταπονημένοι καθίστανται επιρρεπείς σε τραυματισμό.

ΜΠΛΟΥ.

Η Ευρωλίγκα βλέπει… Γκάλη

Αρωμα Ευρωλίγκας δεν θα υπάρχει μόνο στο παρκέ του Παλαί το Σαββατοκύριακο, αλλά και στις κερκίδες, καθώς το Nick Galis Cup, το πρώτο τουρνουά που διοργανώνει ο Αρης για να τιμήσει τον κορυφαίο Ελληνα αθλητή, αναμένεται να παρακολουθήσουν και κορυφαία στελέχη της διοργάνωσης. Ο Εντ Σκοτ, άμεσος συνεργάτης του Τζόρντι Μπερτομέου, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Κώστα Ρήγα και όλους τους διαιτητές της Ευρωλίγκας για το ετήσιο σεμινάριο που κάνει ο θεσμός. Παρόντα είναι και κορυφαία στελέχη της FIBA, μεταξύ αυτών και ο Λιούμπομιρ Κοτλέμπα, και είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί ανάμεσα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και τον Αρη το ενδεχόμενο το τουρνουά προς τιμήν του Γκάλη να μπει στο επίσημο καλεντάρι της FIBA, όπως ακριβώς συνέβη με της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη μνήμη του Αλεξάντερ Γκομέλσκι.

Γ. Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή