Emma Stone: Η νέα μούσα του Woody Allen

Emma Stone: Η νέα μούσα του Woody Allen

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Diane Keaton είναι η ηθοποιός που έχουμε συνδυάσει με τις ταινίες του Woody Allen. Μέσα από τους πρωταγωνιστικούς της ρόλους σε ταινίες όπως το Annie Hall, η Keaton κατάφερε να ενσαρκώσει άψογα τον γυναικείο χαρακτήρα όπως τον εμπνέεται ο Allen, μια ηρωίδα πολύπλοκη που έχει αυτοπεποίθηση αλλά υποτάσσεται, παλεύει, αγαπάει και χάνει τον έλεγχο. Μια γυναίκα που δεν συμμορφώνεται με τα πιο απλοϊκά στερεότυπα του Hollywood. Μετά από 8 ταινίες με τον σκηνοθέτη και πολλά χρόνια μετά, η Diane Keaton, η πρώην αγαπημένη του και μούσα του, βρήκε επιτέλους την άξια διάδοχο της στο πρόσωπο της Emma Stone.

Ο Woody Allen πλέον δουλεύει με γυναίκες με τις οποίες δεν έχει κάποια ρομαντική σχέση. Μετά την Keaton αλλά και την Mia Farrow με την οποία γύρισε 13 ταινίες, ο σκηνοθέτης επιλέγει προσεχτικά τις πρωταγωνίστριές του με την Scarlett Johansson να έχει παίξει σε τρεις ταινίες του, στο 'Matchpoint', στο 'Vicky Christina Barcelona' αλλά και στο 'Scoop'. Η Johansson μπορεί να ήταν εκπληκτική στους συγκεκριμένους ρόλους όμως είχε μια λάμψη και μια έντονη θηλυκότητα που δεν χαρακτηρίζει τις πρωταγωνίστριες του Allen. Μετά από χρόνια, ο σκηνοθέτης μάλλον βρήκε την ηθοποιό που έχει έμφυτα τα χαρακτηριστικά για να γίνει η νέα του μούσα. Ο ρόλος της στο Magic In The Moonlight στο πλευρό του Colin Firth είναι η πρώτη της συνεργασία με τον Allen ενώ θα ακολουθήσει τουλάχιστον άλλη μια ταινία τους που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2015.

Η Emma Stone μπορεί να βγάλει σεξουαλικότητα υποδυόμενη μια διανοούμενη γυναίκα, είναι όμορφη και σαγηνευτική, ενώ έχει έντονη προσωπικότητα που εκφράζεται άψογα και στιλιστικά. Όπως η Keaton, έτσι και η Stone μπορεί να ξαναφέρει το boyfriend look στη μόδα αλλά και να μονοπωλήσει την ταινία με μετριοφροσύνη. Άλλωστε, η νεαρή ηθοποιός είναι η μεγαλύτερη θαυμάστρια της Diane Keaton, όπως έχει δηλώσει. Μάλιστα στα γυρίσματα της ταινίας η ηθοποιός προσπάθησε να μάθει τα πάντα για την Keaton από τον Woody Allen σε τέτοιο βαθμό που όπως ανέφερε σε συνέντευξή της, δεν θα της έκανε εντύπωση αν έβγαζε περιοριστικά μέτρα εναντίον της. «Ο Allen θαυμάζει πολύ την Keaton και ξέρει πως νιώθω για αυτή. Του άρεσε να μου λέει πόσο υπέροχη είναι και πόσο πολύ τον έκανε να γελάει. Νομίζω ότι ο Woody θα ήθελε να είναι η Keaton σε μια ταινία του Woody Allen», εξήγησε η Stone χωρίς να είναι ακόμα σίγουρη αν η ίδια μπορεί να αποδεχτεί τον τίτλο της νέας μούσας του σκηνοθέτη. Άλλωστε, ο ίδιος ο Woody δεν αποδέχεται την λέξη ‘μούσα’ και κάθε φορά που την ακούσει γελάει!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή