Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε 60 κουρδικά χωριά σε 48 ώρες

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε 60 κουρδικά χωριά σε 48 ώρες

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έθεσαν σήμερα υπό τον έλεγχό τους περίπου 40 χωριά γύρω από την πόλη Κομπάνι —ή Άιν αλ Άραμπ στα αραβικά— ανεβάζοντας σε 60 τον αριθμό των κουρδικών χωριών που κατέλαβαν σε διάστημα 48 ωρών στη βόρεια Συρία, ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση. «Σε διάστημα 48 ωρών κατέλαβαν 60 χωριά, περιλαμβανομένων 40 μόνο σήμερα. Οι Κούρδοι μαχητές οπισθοχωρούν, καθώς μειονεκτούν στον συσχετισμό δυνάμεων» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιούν βαρύ οπλισμό περιλαμβανομένων αρμάτων του πυροβολικού και αρμάτων μάχης, διευκρίνισε ο Ραχμάν. Ένας Κούρδος αξιωματούχος με τον οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς είπε ότι δε γνωρίζει πόσα χωριά έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος, εκτίμησε πάντως πως δεν είναι τόσα πολλά όσα αναφέρονται. Ο ίδιος προσέθεσε ότι ένας «μεγάλος αριθμός» χωριών έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη και ότι από περίπου 100 χωριά έχουν απομακρυνθεί οι κάτοικοι με στόχο να προστατευτεί η ζωή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή