Η Γκαγέ χώρισε τον Ολάντ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Τον διεθνή ρόλο της Γαλλίας προσπαθεί να ενισχύσει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, όπως δήλωσε άλλωστε και στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αναστρέψει τα δεινά δημοσκοπικά στοιχεία που τον εμφανίζουν ως τον λιγότερο δημοφιλή πρόεδρο της 5ης Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα σκανδαλοθηρικού περιοδικού, η ευειδής ηθοποιός Ζιλί Γκαγέ, πέτρα του σκανδάλου στον χωρισμό του Ολάντ με τη σύντροφό του Βαλερί Τριρβελέρ, φέρεται να διέκοψε την ερωτική της σχέση με τον πρόεδρο.

Το περιοδικό VSD τιτλοφορεί τη χθεσινή του πρώτη σελίδα με τον τίτλο «Ο κρατούμενος του Μεγάρου των Ηλυσίων», εμφανίζοντας τον πρόεδρο «απομονωμένο και εγκαταλελειμμένο», προτού αποκαλύψει ότι «η Ζιλί Γκαγέ τον παράτησε». Το ρεπορτάζ του VSD υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, αποκαλύπτοντας ότι η Γκαγέ δεν άντεξε το «ξεδίπλωμα» της προσωπικής της ζωής, με αφορμή το βιβλίο της Βαλερί Τριρβελέρ.

Σαν να μην έφταναν αυτά, το προκλητικό άρθρο προχωρεί σε συστάσεις προς την κ. Τριρβελέρ, προτείνοντάς της να παντρευτεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ως ύστατη οδυνηρή προσβολή στον άπιστο «πρώην» της.

Στη συνέντευξη Τύπου, διάρκειας δύο και πλέον ωρών την Πέμπτη, ο πρόεδρος επανέλαβε παλαιότερες δεσμεύσεις του για εμμονή στη μεταρρύθμιση και αντιμετώπιση του ισλαμικού εξτρεμισμού. Τη μεγαλύτερη αίσθηση δημιούργησε, πάντως, η συναισθηματική απάντηση του Ολάντ στην ερώτηση τι διδάχθηκε για τον ίδιο του τον εαυτό, στα δύο χρόνια της προεδρίας του.

«Το προεδρικό αξίωμα, παρά τις μοναδικές του ιδιαιτερότητες, δεν καταπνίγει τα συναισθήματα, δεν οδηγεί σε απομόνωση, δεν σβήνει τον πόνο και δεν απαλύνει την οδύνη μιας πραγματικότητας, έστω και αν αυτή είναι πολιτικής φύσης. Είναι πολύ δύσκολο να επιβάλλεις τη ζωή της προεδρίας στους κοντινούς σου ανθρώπους. Αυτό που έμαθα είναι να είμαι σκληρός με τον εαυτό μου. Νομίζετε ότι είστε σκληροί μαζί μου, κάποιες φορές, αλλά όχι όσο είμαι εγώ με τον εαυτό μου. Η εξουσία μού προσέφερε την πείρα, που μου επιτρέπει να αντιμετωπίζω κάθε κατάσταση και να είμαι σκληρός», είπε ο κ. Ολάντ απευθυνόμενος στους 330 δημοσιογράφους στην αίθουσα του προεδρικού μεγάρου.

Ενδεικτικό της μεγάλης σημασίας που απέδιδε στη συνέντευξη Τύπου είναι το ότι ο Φρανσουά Ολάντ αξιοποίησε παλιό του ρητορικό σχήμα, την επανάληψη λέξεων στην αρχή της πρότασης, δίνοντας έτσι ιδιαίτερη έμφαση στα λόγια του. Τη φράση «δεν είναι εύκολο», που επαναλήφθηκε τρεις φορές, ακολούθησε με «το έκανα!» και «το αποδέχομαι!», με τις οποίες προλόγισε τις εκτενείς αυτοκριτικές του αναφορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή