Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτητών Ακινήτων, (ΕΝΦΙΑ) με ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης την 30/09/2014 και τελευταία την 27/02/2015.

Η νέα εκκαθάριση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ Φ.Α.Π. 2013 και Εν.Φ.Ι.Α. αλλά και εξαιρέσεις.

Ειδικότερα, η νέα εκκαθάριση περιλαμβάνει:

(α) περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ Φ.Α.Π. 2013 και Εν.Φ.Ι.Α.,

(β) εξαίρεση από το φόρο ακινήτων που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία,

(γ) την απαλλαγή από τον κύριο φόρο του υπολοίπου οικοπέδου ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης και

(δ) τη μείωση του συντελεστή συμπληρωματικού φόρου μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των Ν.Π.Δ.Δ. που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι εκ των 6,2 εκατ. υπόχρεων σε ΕΝΦΙΑ έχουν προχωρήσει ήδη σε κάποια καταβολή βάσει της προηγούμενης εκκαθάρισης, τούτη θα συμψηφιστεί με τη νέα εκκαθάριση, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή