Στη φυλακή δύο μέλη της Χ.Α.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι δύο κατηγορούμενοι-μέλη ομάδας της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκαν το 2008 σε στέκι αναρχικών και αντιεξουσιαστών στα Πετράλωνα, τραυματίζοντας σοβαρά δύο άτομα. Η δίκη τους, που ολοκληρώθηκε χθες, οδήγησε το δικαστήριο σε καταδικαστική απόφαση πολυετών καθείρξεων και για τους δύο, ποινές που τους επιβλήθηκαν χωρίς αναστολή.

Η απόφαση για την καταδίκη τους υπήρξε ομόφωνη με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, ενώ οι ποινές που τελικά τους επιβλήθηκαν κατά συγχώνευση για το σύνολο των κατηγοριών που τους αποδόθηκαν, ήταν 13 χρόνια και έξι μήνες για τον ένα και 11 χρόνια και έξι μήνες για τον άλλο.

Το δικαστήριο, παρά το αίτημα των συνηγόρων τους, δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και δεν πείστηκε από τις απολογίες τους, ότι δεν επιτέθηκαν στο στέκι και δεν είχαν σκοπό να σκοτώσουν.

Υπέρ της ενοχής τους τάχθηκε και ο εισαγγελέας της έδρας, που πρότεινε στο δικαστήριο να κηρυχθούν ένοχοι κατά το κατηγορητήριο, καθώς δέχθηκε ότι ήταν μέλη εικοσαμελούς ομάδας της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκε στο στέκι των Πετραλώνων για να εκφοβίσουν και να τραυματίσουν νεαρούς που βρίσκονταν εκεί.

Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν κατηγορηθεί επίσης στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για την εγκληματική δράση της Χ.Α και έχουν απολογηθεί στις ειδικές ανακρίτριες που χειρίστηκαν τις ανακρίσεις για πολλούς μήνες.

Η επίθεση, άλλωστε, στο στέκι των Πετραλώνων «Αντίπνοια» είναι μια από τις πολλές επιθέσεις με τραυματισμούς που συνθέτουν τη μεγάλη δικογραφία της Χ.Α., ενώ οι περιγραφές των μαρτύρων που ήταν αυτόπτες του περιστατικού δεν άφησαν περιθώρια για προσέγγιση άλλων κινήτρων σχετικά με την επίθεση.

Αποκαλυπτικές, μάλιστα, ήταν οι καταθέσεις στο δικαστήριο δύο μαρτύρων που ήταν παρόντες στα γεγονότα και περιέγραψαν τον τρόμο όσων βρέθηκαν στο στέκι, όταν η ομάδα των Χρυσαυγιτών έκανε την επίθεση τραυματίζοντας δύο άτομα, τα οποία όπως είπαν, «σώθηκαν από θαύμα».

Στον Μελιγαλά

Σημειώνεται παρενθετικά, ότι στον Μελιγαλά Μεσσηνίας το πρωί της Κυριακής η ΕΛ.ΑΣ. προσήγαγε 27 μέλη της Χρυσής Αυγής εκ των οποίων επτά συνελήφθησαν. Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη κατοχή ασυρμάτων και οι τρεις για απείθεια, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και σε βάρος του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χ.Α., Κων. Μπαρμπαρούση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή