Σπ. Γεωργουλέας στην ηγεσία του Πρωτοδικείου

Σπ. Γεωργουλέας στην ηγεσία του Πρωτοδικείου

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων δικαστών και εισαγγελέων η διαδικασία εκλογής των νέων επικεφαλής στα μεγάλα δικαστήρια της Αθήνας ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη ικανών και έμπειρων δικαστικών. Σε μια συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική για τη Δικαιοσύνη, που καλείται να φέρει εις πέρας δεκάδες σοβαρότατες έρευνες για οικονομικά σκάνδαλα και να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες για μεγάλες δίκες οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν, η ανάδειξη των νέων προϊσταμένων στα δικαστήρια αποκτά πρόσθετη σημασία.

Με τα δεδομένα αυτά οι δικαστές και οι εισαγγελείς που υπηρετούν στην Αθήνα προσήλθαν στις κάλπες και εξέλεξαν εκείνους που θα διοικήσουν τα δικαστήρια για την επόμενη διετία.

Για το Πρωτοδικείο της Αθήνας, νέος προϊστάμενος αναδείχθηκε ο γνωστός ανακριτής κατά της Διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας, ο οποίος έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις καταχραστών σε βάρος του Δημοσίου με ιδιαίτερη επιτυχία και ήταν και ο ανακριτής στην πρώτη φάση των ερευνών για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ο Σπ. Γεωργουλέας υπερίσχυσε του συναδέλφου του Γεράσιμου Βρυώνη, που υπηρετεί από το 2001 στην Αθήνα και σε όλα σχεδόν τα σημαντικά τμήματα του Πρωτοδικείου και στην ανάκριση, κατά 12 ψήφους και εξελέγη.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας την εκλογική κούρσα κέρδισε ο εισαγγελέας Ηλίας Ζαγοραίος, που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, ενώ ο εισαγγελέας Δημήτρης Ζημιανίτης, που είναι και γενικός γραμματέας στην Ενωση Εισαγγελέων, δεν κατόρθωσε να εκλεγεί. Στο Εφετείο της Αθήνας, όπου και αναμένεται να διεξαχθούν οι σημαντικότερες δίκες τους επόμενους μήνες, μεταξύ των οποίων και εκείνη της Χρυσής Αυγής, νέος προϊστάμενος εξελέγη ο έμπειρος και ικανός δικαστής Δημήτριος Μόκας. Ο Δημ. Μόκας, που διετέλεσε για καιρό τα τελευταία χρόνια ανακριτής τρομοκρατίας, υπερίσχυσε στην εκλογική αναμέτρηση της Διονυσίας Μπιτζούνη, που ήρθε δεύτερη.

Για τη θέση του προϊσταμένου στην Εισαγγελία Εφετών, θέση από τις σημαντικότερες στην εισαγγελική ιεραρχία, εξελέγη ο εισαγγελέας Παναγιώτης Καραγιάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή