«Πάγος» στα σενάρια επιστροφής Καρατζαφέρη σε Ν.Δ.

«Πάγος» στα σενάρια επιστροφής Καρατζαφέρη σε Ν.Δ.

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πάγο» στα διακινούμενα σενάρια περί επιστροφής, και μάλιστα άμεσης, του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη στη Νέα Δημοκρατία θέτει το κυβερνών κόμμα, επιδιώκοντας να βάλει τέλος στην επίμονη ονοματολογία που, τελικά, τείνει να επισκιάσει την πολιτική πλατφόρμα που αναμένεται να καταθέσει ο πρωθυπουργός για την Κεντροδεξιά και τη μεταμνημονιακή Ελλάδα. «Ξεχάστε την ονοματολογία, κάποιοι με αφορμή την επέτειο των 40 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκουν να κάνουν show, αυτά ανήκουν στο παρελθόν», διεμήνυε χθες κορυφαίο κομματικό στέλεχος, προσθέτοντας πως «τα πρόσωπα από μόνα τους δεν σηματοδοτούν τίποτε».

Η ηχηρή αυτή απάντηση έρχεται να δώσει (προσωρινό;) τέλος στη διελκυστίνδα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο εσωτερικό της Ν.Δ. σχετικά με την επαναπροσέγγιση του προέδρου του ΛΑΟΣ, καθώς σειρά κοινοβουλευτικών στελεχών φέρεται να προκρίνει την επιστροφή του. Σε αυτό το κλίμα, της αποτροπής του ενδεχομένου, ήταν και οι έντονες ραδιοφωνικές παρατηρήσεις της κ. Φωτεινής Πιπιλή. «Η Ν.Δ. πρέπει να παραμείνει αλώβητη από διάφορα σούργελα που προετοιμάζονται να επιστρέψουν. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό ορισμένοι! Και δεν είναι μόνο ο Καρατζαφέρης, αλλά πάρα πολλά πρόσωπα που ορέγονται επιστροφές…», σημείωσε (99,5), ενώ υπενθυμίζοντας την επιστροφή του κ. Γ. Σουφλιά στη Ν.Δ. προσέθεσε: «Αλλη προσωπικότητα είναι και υπήρξε ο Γιώργος Σουφλιάς και άλλο όλοι αυτοί οι πονεμένοι, πικραμένοι και ψεκασμένοι… οι ακροδεξιίζοντες και τα σούργελα… Δεν θέλουμε λαϊκισμούς και ακραίες φωνές». Την ίδια στιγμή, στο Μαξίμου σταθμίζουν τις επιλογές τους, καθώς πρόθεση είναι η διπλή εκδήλωση για τα 40 έτη από την ίδρυση του κόμματος να αποτελέσει εφαλτήριο επανασυσπείρωσης της Ν.Δ. Ωστόσο, οι κινήσεις σε ό,τι αφορά τα «ονόματα» θα γίνουν με προσοχή και σταδιακά, προκειμένου να διατηρηθεί το «ενδιαφέρον», αλλά και να μην προκληθούν αντιδράσεις.

Εν μέσω αυτών και σπάζοντας μια μακρά περίοδο όπου κόμμα και κυβέρνηση απέφευγαν τις διαδικασίες ανοιχτής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδ. Παπαμιμίκος και ο επικεφαλής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος Γ. Κουμουτσάκος παρουσίασαν το πρόγραμμα αλλά και την πολιτική στόχευση των δύο εκδηλώσεων, στις 27 Σεπτεμβρίου στη Χαλκιδική και στις 4 Οκτωβρίου, ημέρα ίδρυσης της Ν.Δ. το 1974, στην Αθήνα.

Και στις δύο εκδηλώσεις θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη με περισσότερο συναίσθημα, καθώς επιδίωξη είναι να απευθυνθεί στον κομματικό πατριωτισμό στελεχών που έχουν βρεθεί εκτός τειχών. Προφανώς, για την επίτευξη αυτού του στόχου κρίσιμη είναι η πολιτική και η ιδεολογική πλατφόρμα που θα παρουσιαστεί στη διοργάνωση της 4ης Οκτωβρίου, εκδήλωση που θα έχει ως μόνον ομιλητή τον κ. Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτόν τον εορτασμό θα δώσει το παρών και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή