Εγκριση επιπλέον 35,3 εκατ. στην Ολυμπία Οδό

Εγκριση επιπλέον 35,3 εκατ. στην Ολυμπία Οδό

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διάθεση 35,3 εκατ. ευρώ στην Ολυμπία Οδό ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών, ανεβάζοντας στα 671,8 εκατ. ευρώ το ποσό που έχουν λάβει ο κατασκευαστής και ο παραχωρησιούχος από την αρχή του έργου. Πρόκειται για κομμάτι της συμφωνηθείσας χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου στο έργου, όπως αναθεωρήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με την επανεκκίνηση των έργων στους «παγωμένους» οδικούς άξονες. Πιο συγκεκριμένα: Με την πρώτη απόφαση, το Δημόσιο ενέκρινε την καταβολή 18,4 εκατ. ευρώ, ως δεύτερη δόση της πρόσθετης χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου στο έργο. Οπως προκύπτει από την απόφαση, ο ανεξάρτητος μηχανικός πιστοποίησε τον Ιούλιο ότι έχει κατασκευαστεί το 50,25% της εθνικής οδού Ελευσίνας – Κορίνθου – Πάτρας.

Με τη δεύτερη απόφαση, που υπεγράφη στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Δημόσιο εγκρίνει τη διάθεση επιπλέον 16,8 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία. Πρόκειται για την τρίτη «τμηματική καταβολή» της 3ης και 4ης δόσης της αρχικής χρηματοδοτικής συμβολής του έργου. Υπενθυμίζεται ότι με τον ν. 4219/13, με τον οποίο επανεκκινήθηκαν τα έργα, η 3η και 4η δόση της αρχικής χρηματοδοτικής συμβολής αποφασίστηκε να καταβληθεί τμηματικά (δηλαδή πρόωρα), ανάλογα με την πρόοδο των έργων.

Συνολικά, μέχρι στιγμής, η Ολυμπία Οδός έχει λάβει 272,3 εκατ. ευρώ από τα 607 εκατ. ευρώ της αρχικής χρηματοδοτικής συμβολής του έργου και 158,4 εκατ. ευρώ από τα 238,4 εκατ. ευρώ (μετά την αναθεώρηση) της πρόσθετης χρηματοδοτικής συμβολής. Επίσης, ο παραχωρησιούχος έχει λάβει αποζημίωση 91,1 εκατ. ευρώ για την καθυστέρηση στην ημερομηνία έναρξης παραχώρησης και ο κατασκευαστής 130 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή