Ομαδικά πυρά από κόμματα ελάσσονος αντιπολίτευσης

Ομαδικά πυρά από κόμματα ελάσσονος αντιπολίτευσης

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πυρά ομαδόν εναντίον της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού προσωπικά αντέδρασαν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης στη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «προσκυνημένο», ενώ το ΚΚΕ υποστήριξε πως και αυτή η συνάντηση απέδειξε ότι οποιαδήποτε διαπραγμάτευση εντός ευρωπαϊκού πλαισίου θα είναι επώδυνη για τον λαό.

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο κ. Καμμένος, που σε δήλωσή του τον κατηγορεί ότι «ανέπτυξε, στα πλαίσια της πολιτικής εικονικής πραγματικότητας, το success story μιας άλλης χώρας και αφού απέκρυψε την αλήθεια, δηλαδή την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, υπέβαλε τα σέβη του στην εμπνεύστρια της καταστροφικής πολιτικής για την πατρίδα μας. Αυτό είναι το τελευταίο αντίο ενός προσκυνημένου πολιτικού», κατέληξε.

Το ΚΚΕ είδε στη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ «ακόμη μία απόδειξη ότι η όποια διαπραγμάτευση εντός του πλαισίου που καθορίζουν τα μνημόνια διαρκείας της Ε.Ε. και ο στόχος της καπιταλιστικής κερδοφορίας θα έχουν οδυνηρά αποτελέσματα για τον λαό». Το ΚΚΕ κατηγορεί τη συγκυβέρνηση Ν.Δ.ΠΑΣΟΚ ότι επιδιώκει «ελάφρυνση» του χρέους και του Μνημονίου «όχι για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός, αλλά για να εξασφαλίσει περισσότερο χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο και για ν’ αποσπάσει τη λαϊκή ανοχή στη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής». Χαρακτηρίζει μάλιστα «αποπροσανατολιστική και εχθρική για τον λαό την αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τ’ άλλα κόμματα που “προσκυνούν” την Ε.Ε. για το ποιος μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα το τέλος του Μνημονίου και της τρόικας».

Κατώτερα των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί βρήκε τα αποτελέσματα της συνάντησης Μέρκελ – Σαμαρά η ΔΗΜΑΡ, η οποία επισημαίνει ότι «το Βερολίνο αποδεικνύεται αμετακίνητο στη συγκεκριμένη αντίληψη διαχείρισης της κρίσης, που οδήγησε την οικονομία σε υφεσιακό τέλμα. Οι όποιες θετικές αναφορές στην πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν μπορούν να ισοσκελίσουν το βάρος των υποδείξεων και της γερμανικής εμμονής για προσήλωση στον κορσέ της λιτότητας». Τέλος, το «Ποτάμι» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του πως «η κατανόηση της κ. Μέρκελ δεν είναι αρκετή για να επουλώσει τα τραύματα της ελληνικής κοινωνίας» και ότι η «χώρα δεν σώζεται ούτε με παρακαλετά ούτε με τσαμπουκάδες».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή