Η ΑΕΚ άφησε εκτός Κυπέλλου μπάσκετ τον Κολοσσό Ρόδου

Η ΑΕΚ άφησε εκτός Κυπέλλου μπάσκετ τον Κολοσσό Ρόδου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστροφή της ΑΕΚ στο αγωνιστικό επίπεδο της Α1 κατηγορίας, συνδυάστηκε ιδανικά με την πρόκρισή της στη 2η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου (28/9) και 800 φίλαθλοί της πανηγύρισαν τη νίκη επί του Κολοσσού (84-79) στο κλειστό γήπεδο της Γλυφάδας. Η «Ενωση» είχε κορυφαίους τον Σάκοτα (20π.) και τον Πολυτάρχου (16π.), ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο άντεξε στην αντεπίθεση του Κολοσσού και του Αμερικανού Μάικλ Τζέιμς που σημείωσε 32 πόντους. Το Ρέθυμνο που επικράτησε πολύ εύκολα του Πανελευσινιακού (87-61) θα είναι ο επόμενος αντίπαλος της ΑΕΚ, η οποία θα είναι και πάλι γηπεδούχος.

Ο Αρης δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην έδρα του Ηλυσιακού και έχοντας πρώτους σκόρερ τους Τόμας (24π.) και Βεζένκοφ (16π.), νίκησε με 83-64, ενώ θα συνεχίσει τις αποστολές του στην Αθήνα, καθώς θα αντιμετωπίσει το Ψυχικό στην επόμενη αγωνιστική, ενώ και ο νεοφώτιστος Κόροιβος στην Α1, έφυγε νικητής από το Λαύριο, όπου νίκησε την ομώνυμη ομάδα (76-62). Η ομάδα της Αμαλιάδας ενισχύθηκε με τον Ρώσο φόργουορντ, Φεοντόρ Ντιμιτρίεφ και θα παίξει στη συνέχεια της διοργάνωσης με τα Τρίκαλα που επαλήθευσαν τον χαρακτηρισμό του φαβορί απέναντι στον μαχητικό Αετό και έφτασαν στη νίκη (69-82). Νίκη-πρόκριση για τον Φίλιππο Βεροίας εναντίον του Εθνικού (75-64) και επόμενος αντίπαλος θα είναι ο Απόλλων Πατρών που επιβλήθηκε του Παγκρατίου (100-86) στο ΜΕΤΣ.

• O ΕΣΑΚΕ ζήτησε από την ΕΟΚ την επόμενη ομάδα που θα αντικαταστήσει τον Πανιώνιο στο προσεχές πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας και η ομοσπονδία απέστειλε την επικυρωμένη βαθμολογία της Α2 στην οποία η Καβάλα, ως τρίτη ομάδα, δικαιούται την εξωαγωνιστική άνοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή