Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Apple-Samsung

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Apple-Samsung

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ των δύο κολοσσών της υψηλής τεχνολογίας Samsung και Apple. Η τελευταία μάχη ξεκίνησε με αφορμή μια διαφήμιση της Samsung, της οποίας το σενάριο προωθεί το επόμενο κινητό Galaxy S II. Παράλληλα γελοιοποιεί τους φανατικούς καταναλωτές της Apple, καθώς περιμένουν ώρες και ημέρες στην ουρά για το νέο κινητό της τηλέφωνο iPhone 6 – ένα τηλέφωνο όχι και τόσο καλό, το οποίο, όμως, πρέπει να το έχουν για να διατηρήσουν την εικόνα τους, όπως σχολιάζουν αναλυτές. Κατά σύμπτωση, όσοι έσπευσαν να αγοράσουν από τους πρώτους στην παγκόσμια αγορά το νέο iPhone 6 και iPhone 6 Plus αντιμετώπισαν προβλήματα με το λειτουργικό τους σύστημα iOS 8 και την πρώτη ενημέρωσή του iOS 8.0.1. για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Η Apple ζήτησε συγγνώμη από τους καταναλωτές της, οι οποίοι «κατέβασαν» την iOS 8.0.1 και μέσα σε μία ώρα από τη διάθεσή του στο Ιντερνετ ορισμένοι βρέθηκαν να μην μπορούν να διεκπεραιώσουν ή να λάβουν κλήσεις, άλλοι να μην έχουν δυνατότητα χρήσης της οθόνης αφής και κάποιοι άλλοι να μην μπορούν να συνδεθούν με ασύρματα δίκτυα. Οπως επισημαίνει σε σχετικό ρεπορτάζ του το BBC, είναι πολύ συνηθισμένο για τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας να εκδίδουν οδηγίες αποκατάστασης προβλημάτων τύπου «μπαγκ» αμέσως μετά την κυκλοφορία της τελευταίας έκδοσης νέου λογισμικού τους. Το παράδοξο στην περίπτωση της Apple είναι ότι οι οδηγίες αποσύρθηκαν σχεδόν αμέσως. Ισως οι ειδήσεις αυτές να είναι ευχάριστες για τη Samsung, η οποία συνιστά τη μεγαλύτερη αντίπαλο της Apple και αυτήν τη στιγμή εμφανίζει μείωση στα κέρδη της.

Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους έφθασαν στα χαμηλότερα επίπεδα διετίας, εξαιτίας των μειωμένων πωλήσεων στα έξυπνα τηλέφωνά της. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της νοτιοκορεατικής Samsung, Ντ. Τζ. Λι, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι χάρις στα ισχυρά θεμέλια και την τεχνολογική της υπεροχή θα ανακάμψουν οι φορητές συσκευές της. Αναλυτές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών έσπευσαν να θέσουν εν αμφιβόλω το μέλλον των δραστηριοτήτων αυτών της Samsung, μερικές μέρες μόνον μετά το λανσάρισμα του iPhone 6. Το ανταγωνιστικό κινητό τηλέφωνο διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη, δηλαδή το βασικό στοιχείο που έκανε δημοφιλή τα κινητά της Samsung.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή