Ηχηρό «φάουλ» από Ντινόπουλο

Ηχηρό «φάουλ» από Ντινόπουλο

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Σκληρή κόντρα, και με προεκλογικό άρωμα, σοβεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, λίγες ώρες πριν από την επιστροφή της τρόικας και την έναρξη της δύσκολης διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος προκάλεσε χθες την έντονη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου όταν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, εμφανίστηκε όχι μόνον να κρατάει αποστάσεις στην αντιπαράθεση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και προσωπικά του κ. Κυρ. Μητσοτάκη με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τους δημάρχους που αρνούνται την αξιολόγηση, αλλά και να δηλώνει ότι σε αυτή την κόντρα «εγώ είμαι με τη Δούρου».

Η φράση του κ. Ντινόπουλου, που επιδιώκει εμφανώς να διατηρήσει καλές σχέσεις με τους δημάρχους και το προσωπικό των ΟΤΑ αρμοδιότητός του, προκάλεσε την έντονη δυσφορία του πρωθυπουργικού επιτελείου, γεγονός που, πιθανότατα, εξηγεί και τις διαδοχικές ραδιοφωνικές παρεμβάσεις στις οποίες αναγκάστηκε να προβεί ο υπουργός Εσωτερικών, επιδιώκοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί. Το Μαξίμου, άλλωστε, ουδέποτε αποδέχθηκε τα αιτήματα για αναθεώρηση των στόχων σε ό,τι αφορά τις απολύσεις για το 2014, κρίνοντας ως μείζονα σημεία διαπραγμάτευσης το δημοσιονομικό και τη λήξη της εποπτείας από την τρόικα. Σε αυτό το πλαίσιο, επιδιώχθηκε οι απολύσεις που εκκρεμούν να προέλθουν, κατ’ εξοχήν, από κατόχους πλαστών δικαιολογητικών ή παράνομα μετατραπείσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, οι οποίες και θεωρούνται πολιτικά ανεκτές.

Βέβαια, στον κύκλο των μετέπειτα επαφών του με δημοσιογράφους, ο κ. Ντινόπουλος διευκρίνισε ότι εννοούσε ότι είναι υπέρ της φράσης της κ. Δούρου «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε ότι το ΑΣΕΠ την εποχή μετατροπής των συμβάσεων δεν είχε ελέγξει τα δικαιολογητικά, δεδομένου ότι είχαν κατατεθεί 75.000 αιτήσεις. Μιλώντας στην «Κ» τόνισε ότι το ΑΣΕΠ έλαβε μια «φόρμα» από τους δήμους, ενώ οι ίδιοι οι δήμοι κράτησαν τα πιστοποιητικά των υπαλλήλων. Δήλωσε ότι έχει ήδη στείλει στις αποκεντρωμένες διοικήσεις όλα τα στοιχεία ώστε να προχωρήσει ο επανέλεγχος των συμβάσεων.

Η χθεσινή ενδοκυβερνητική ένταση είναι χαρακτηριστική και του προεκλογικού εκνευρισμού που καταλαμβάνει τα στελέχη της συμπολίτευσης. Αλλωστε, η χθεσινή διαμάχη δεν αφορά μόνον τους Ντινόπουλο – Μητσοτάκη ή έστω τη λαϊκή πτέρυγα της Ν.Δ. με τους Φιλελεύθερους. «Ακουμπά» και στην εκλογική αρένα της Β΄ Αθήνας. Αλλωστε, η αναφορά του κ. Ντινόπουλου (4ος σε σειρά εκλογής το 2012) ότι «εγώ γνωρίζω την εκλογική μου περιφέρεια χωρίς να χρειάζομαι GPS» ερμηνεύτηκε ως αιχμή προς τον κ. Μητσοτάκη (1ος στη Β΄ Αθήνας). Βέλη επεφύλαξε ο κ. Ντινόπουλος και για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη (6ος το 2012). «Εγώ με τον Γεωργιάδη έχουμε κάτι κοινό που, ταυτόχρονα, είναι και πολύ διαφορετικό. Ο Αδωνις πουλάει βιβλία, εγώ γράφω». Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. «Αγαπητέ Αργύρη, πέραν των εκδόσεων, έχω γράψει έως σήμερα τρία βιβλία. Αρα, έχουμε περισσότερα κοινά απ’ ό,τι νομίζεις».

Στη Χαλκιδική

Πάντως, και οι τρεις θα βρεθούν σήμερα στη Χαλκιδική όπου θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί την αφετηρία των εορτασμών για τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος από τον Κων. Καραμανλή αλλά και εφαλτήριο επανασυσπείρωσης της παράταξης. Πλην του κ. Αντ. Σαμαρά, αναμένεται να μιλήσουν, μεταξύ άλλων, οι κ. Π. Μολυβιάτης, Ιω. Βαρβιτσιώτης, ενώ θα παραστεί και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή