Θανατηφόρα βάρδια για ένα νοσηλευτή Ψυχιατρικού Θεραπευτικού Ξενώνα Εφήβων

Θανατηφόρα βάρδια για ένα νοσηλευτή Ψυχιατρικού Θεραπευτικού Ξενώνα Εφήβων

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μοιραία στάθηκε για ένα νοσηλευτή του Ψυχιατρικού Θεραπευτικού Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη, η νυχτερινή βάρδια του περασμένου Σαββάτου. Ο νοσηλευτής, πατέρας δύο παιδιών, έχασε τη ζωή του όταν έμεινε μόνος του με τους τροφίμους. Είχε προηγηθεί έντονη φιλονικία μεταξύ δύο τροφίμων. Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης έδωσε εντολή διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου του νοσηλευτή, ενώ περισσότερο φως θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του. Το Σωματείο Εργαζομένων του Σισμανόγλειου (υπό την ευθύνη του οποίου λειτουργεί ο ξενώνας) καταγγέλλει προβλήματα λειτουργίας και ασφάλειας στον ξενώνα, τονίζοντας ότι είχε κατ’ επανάληψη «προειδοποιήσει» για τους κινδύνους.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο Σισμανόγλειο, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν δύο από τους τρεις τροφίμους που παρέμεναν στον ξενώνα φιλονίκησαν, ενώ ο χώρος επιτηρείτο από τις δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας. Η μία παρενέβη για να καθησυχάσει τους τροφίμους και δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των δύο. Τελικά, το περιστατικό ελέγχθηκε. Λίγο αργότερα, ανέλαβε υπηρεσία ο νοσηλευτής της νυχτερινής βάρδιας, ο οποίος και ενημέρωσε τηλεφωνικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα για το συμβάν. Η συνάδελφός του μετέβη σε άλλο χώρο του ξενώνα για να λάβει οδηγίες από τον γιατρό και μόλις επέστρεψε βρήκε τον νοσηλευτή αναίσθητο. Ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο διεκόμισε τον νοσηλευτή στο Κοργιαλένειο Μπενάκειο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε. H Αστυνομία διενεργεί προανάκριση.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του Σισμανόγλειου, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα βίαιο περιστατικό στον ξενώνα. «Οι επανειλημμένες εισαγγελικές παραγγελίες για νοσηλεία και φροντίδα εφήβων με παραβατική συμπεριφορά στον εν λόγω ξενώνα ήταν παράνομες (λόγω του ότι ο ξενώνας είναι ανοιχτού τύπου) και δημιουργούσαν συνθήκες επικίνδυνες για τροφίμους και εργαζομένους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο κ. Δημ. Κυριαζίδης, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου, πριν από ένα χρόνο σε παρόμοιο περιστατικό διαπληκτισμού τροφίμων τραυματίστηκε μία νοσηλεύτρια, τρόφιμοι του συγκεκριμένου ξενώνα έχουν προκαλέσει ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, ενώ συχνά χρειάζεται η συμβολή της Αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα «πνεύματα». Σύμφωνα με τους εργαζομένους, όλοι οι αρμόδιοι ήταν ενήμεροι για τους κινδύνους, ωστόσο δεν δόθηκε καμία λύση «με αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα την απώλεια της ζωής ενός συναδέλφου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή