Σκυτάλη στα Γιάννενα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

3.000 συμμετέχοντες σε 6 αγώνες, 350 εθελοντές και 10.000 θεατές βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Ηπείρου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Το Ioannina Street Relays και το Lake Run στην εντυπωσιακή λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 19-21 Σεπτεμβρίου. Ο στόχος του δρώμενου ήταν διπλός: αφενός να μετατρέψει, σε βάθος χρόνου, τα Ιωάννινα στον «καλύτερο αθλητικό τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα», αφετέρου να παρακινηθεί ο πολίτης (μικρός και μεγάλος) να βγει από το σπίτι, να συμμετάσχει στις σκυταλοδρομίες δρόμου, που «γεννήθηκαν από την ιδέα το ατομικό αγώνισμα του τρεξίματος να γίνει ομαδικό», όπως ανέφερε ο διευθυντής των Βίκος Street Relays, Λευθέρης Πλακίδας.

Στο κομμάτι της διοργάνωσης αξίζει να αναφερθεί ο αθλητικός σύλλογος «Ερμής 1877» αλλά και ο αθλητικός όμιλος «Ποσειδών», που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι συμμετέχοντες στο αθλητικό γεγονός, δηλαδή τα αμέτρητα παιδιά -που, όπως φαινόταν από τα πρόσωπά τους, το καταχάρηκαν το τρέξιμο-, οι… μαμάδες που έτρεχαν με τα καρότσια τους, αλλά και πρόσωπα όπως ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος έτρεξε στις σκυταλοδρομίες, η παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κωπηλασία Κατερίνα Νικολαΐδου, η οποία έλαβε μέρος στις σκυτάλες και στο 10άρι, ο παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, που έτρεξε στις σκυτάλες και στο γύρο της λίμνης και δήλωσε: «Με το Σύλλογο “Περπατώ” θέλουμε να πάμε σε όλη την Ελλάδα. Θέλουμε την επόμενη χρονιά να έχουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Αυτή είναι η δουλειά μας εδώ, γι’ αυτό συμμετέχουμε. Να δουν τα παιδιά ότι μπορούν να τρέξουν, να τα βγάλουμε έξω από το σπίτι τους…». Επόμενος σταθμός των Βίκος Street Relays είναι ο Βόλος, στις 2 Νοεμβρίου, εκεί όπου, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «θα συνεχιστεί αυτό που χτίζεται μέσα από τις σκυταλοδρομίες δρόμου, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος, η αλλαγή κουλτούρας, η στροφή στον μαζικό αθλητισμό, η ανάπτυξη ανθρώπινων σχέσεων και συνεργασιών με… όπλο τη σκυτάλη!».

>www.relays.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή