Μαγική βραδιά γαλλικής όπερας υπό βροχή

Μαγική βραδιά γαλλικής όπερας υπό βροχή

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φυσικό σκηνικό την Αθηναϊκή νύχτα, τον φωτισμένο Λυκαβηττό, την Ακρόπολη στο βάθος και τα γύρω κτίρια γιορτινά φωταγωγημένα πραγματοποιήθηκε η συναυλία έκπληξη, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Σίνα, την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου.

Η άρια από την όπερα του Καμίγ Σαιν-Σανς, Σαμψών και Δαλιδά, που ερμήνευσε η μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη, έφερε τις πρώτες σταγόνες, ενώ την ώρα που η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη ερμήνευε την άρια από την Λακμέ, του Λεό Ντελίμπ, οι θεατές άνοιξαν τις ομπρέλες τους.

Λίγο πριν το τέλος, όταν ο βαθύφωνος Δημήτρης Κασιούμης ερμήνευε την άρια του Ταυρομάχου από την Κάρμεν, του Ζορζ Μπιζέ, ο ουρανός άρχιζε να ανοίγει ξανά…

Στο πιάνο ερμήνευσε τους Γάλλους συνθέτες, η Σοφία Ταμβακοπούλου.

Λόγω της μικρής χωρητικότητας της Ταράτσας, δεκάδες θεατές δεν κατάφεραν να ανέβουν και παρακολούθησαν τη συναυλία στην αυλή του Ινστιτούτου, από την μεγάλη οθόνη που είχε στηθεί για τον σκοπό αυτό.

Έτσι, οι κάτοικοι της περιοχής εκτός από τις μαγικές μελωδίες και τις υπέροχες φωνές, άκουγαν τα θερμότατα χειροκροτήματα του κοινού και από τις δύο διαφορετικές πηγές: Την ταράτσα και την αυλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή